Oι νέες παραχωρήσεις "υπηκοοτήτων" στον τ/κ Τύπο

Η αλλαγή των ωρών λειτουργίας των σχολείων και του "δημοσίου", οι αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, οι αποφάσεις της "επιτρόπου διοικήσεως" στα κατεχόμενα αλλά και της Επιτρόπου Διοικήσεως στις ελεύθερες περιοχές για διαφορετικά κοινωνικά θέματα, και στις δύο περιπτώσεις, οι αντιδράσεις του κόσμου στη μείωση της αξίας της ΤΛ και την αύξηση των τιμών σε υπηρεσίες και βασικά είδη, αλλά και οι νέες παραχωρήσεις κατ' εξαίρεση "υπηκοοτήτων", κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Ο απόηχος της απόφασης

της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είναι σήμερα περιορισμένος, αφού μόνο η Χαβαντίς έχει το θέμα πρωτοσέλιδο, καθώς χθες η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο την 8η επέτειο από την ίδρυσή της.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Και να η δικαιοσύνη”, γράφει ότι η “επίτροπος διοικήσεως” Εμινέ Ντιζνταρλί στα κατεχόμενα και η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου στις ελεύθερες περιοχές είναι τα δύο άτομα που αγωνίζονται για τα δίκαια των πολιτών, εναντίον των θρησκευτικών, φυλετικών και άλλων διακρίσεων και αναφέρεται στην απόφαση της πρώτης για την μη επιστροφή παράνομων αποκοπών συντάξεων στα κατεχόμενα και στην απόφαση της κ. Σαββίδου για την κράτηση γονιών προσφύγων μακριά από τα παιδιά τους, κατηγορώντας την Αστυνομία για ρατσισμό. Αλλού γράφει ότι αλλάζει η ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών στα σχολεία στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολίτης πήγε στο φαρμακείο του “κρατικού” νοσοκομείου Λευκωσίας για να πάρει φάρμακα για τον άρρωστο πατέρα του και αντίκρισε στο παράθυρο του φαρμακείου ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι “για λόγους υγείας θα σας εξυπηρετήσουμε αργότερα”. Η εφημερίδα διερωτάται πως είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, αφού από τα δύο άτομα που εργάζονται στο φαρμακείο, το ένα ήταν με άδεια και το άλλο άρρωστο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Η μη καταβολή των αποκοπών είναι ενάντια στο κράτος δικαίου”, αναφέρεται στις συστάσεις που προέβη η “επίτροπος διοικήσεως” Εμινέ Ντιζνταρλί στο θέμα της αποκοπής για φορολογικούς λόγους από τις συντάξεις των “δημοσίων υπαλλήλων”, προσθέτοντας ότι η κ. Ντιζνταρλί έχει ετοιμάσει και σχετική έκθεση την οποία έστειλε στην “πρόεδρο” της “βουλής”. Αναφορά γίνεται και στην ημέρα των ερωτευμένων και γράφει ότι όλοι με τον δικό τους τρόπο έδειξαν τον έρωτά τους στον σύντροφο τους, είτε με λουλούδια είτε με δώρα. Αναφορά γίνεται και στην αλλαγή των ωρών προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από τα σχολεία, αλλά και στην αλλαγή των ωρών στη “δημόσια υπηρεσία”.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Ο ΔΗΣΥ έγινε η ουρά του ΕΛΑΜ”, αναφέρει ότι την κατηγορία αυτή προσάπτει το ΑΚΕΛ στον ΔΗΣΥ για την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, η οποία – προσθέτει – δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στον “βορρά”, αλλά έφερε τα πάνω – κάτω και στην πολιτική σκηνή στον “νότο”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν τελειώνουν οι ουρές στις δύο “κρατικές” πολυκλινικές που βρίσκονται στη Λευκωσία και οι πολίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν από τις 5 τα ξημερώματα για να πάρουν νούμερο, ενώ οι γιατροί εξετάζουν κατά μέσο όρο την ημέρα 20 ασθενείς. Αλλού γράφει ότι δύο συντεχνίες “δημοσίων υπαλλήλων” KAMU SEN και KTAMS αποφάσισαν χθες βράδυ γενική απεργία και κοινωνική ανυπακοή, αντιτιθέμενοι στην αλλαγή των ωρών εργασίας στο “δημόσιο”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Θα λογαριαστούμε στην κάλπη”, αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις του κόσμου για την “έκρηξη” - όπως γράφει – του συναλλάγματος και τις απανωτές αυξήσεις που επιβάλλει η “κυβέρνηση” στο ηλεκτρικό, το πετρέλαιο και το γκάζι. Αλλού αναφέρει ότι δεν βρίσκουν λύσεις τα προβλήματα στα καταφύγια ζώων, με την πρόεδρο του φιλοζωικού συνδέσμου “Χρυσά πόδια” Χατιτζέ Αζίζογλου να δηλώνει ότι δεν αποτελεί λύση για τα αδέσποτα ζώα να τα παίρνουν από τους δρόμους και να τα βάζουν σε κλουβιά στα καταφύγια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η “κυβέρνηση” χρωστά συνολικά 65 εκ ΤΛ (16,25 εκ ευρώ) στο “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο εγγύς Ανατολή για υπηρεσίες προς το “υπουργείο υγείας” και το θέμα συζητήθηκε χθες στο “υπουργικό συμβούλιο”.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Δεν υπάρχει σταματημός!”, αναφέρει ότι η “κυβέρνηση” μειονότητας ΚΕΕ – ΔΚ “έχει πατήσει γκάζι” όσον αφορά την παραχώρηση “υπηκοοτήτων” κατ' εξαίρεση και όπως γράφει η εφημερίδα, σε 6 μήνες παραχωρήθηκαν 144 κατ' εξαίρεση “υπηκοότητες”. Δημοσιεύει και σχετικά έγγραφα με τις αποφάσεις του “υπουργικού συμβουλίου” για την παραχώρηση των “υπηκοοτήτων”. Αλλού αναφέρει ότι η “ε/κ” Επίτροπος Διοίκησης Ελίζα Σαββίδου κατηγόρησε την Αστυνομία για ρατσισμό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΡΤΚ ζήτησε από την “κυβέρνηση” να προχωρήσει σε καινούργιο “νομοσχέδιο” παροχής κινήτρων για τον τουρισμό.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα