Oι γλάροι καταστρέφουν... τις διακοπές των Βρετανών

Μια γνώριμη παρουσία σε όλα σχεδόν τα παραθαλάσσια θέρετρα της Βρετανίας, οι γλάροι, έχουν σπείρει τον φόβο στους Βρετανούς παραθεριστές καθώς αυξάνονται τα περιστατικά `επίθεσης` σε ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οικογένειες δέχτηκαν επίθεση ενώ έτρωγαν, από σμήνη γλάρων που “εβαλαν στο μάτι” τα ψάρια τους, ενώ περιστατικά επίθεσης καταγράφονται και εναντίον κατοικίδιων.

Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι σε βρετανικές ταμπλόιντ εφημερίδες, όπως: «Γλάρος έκλεψε το iPhone

μου" (The Sun), «Η στιγμή που ένας γλάρος γίνεται κανίβαλος" (The Daily Mail) και "Psycho γλάροι εναντίον παρανόμων» (Daily Express).

Ακόμη και οι Sunday Times φιλοξενούν άρθρο με τίτλο "Συμμορίες γλάρων μαθαίνουν νέα κόλπα για να κλέψουν τα σνακ σας μπροστά στη θάλασσα".

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι η κατάσταση φέτος είναι πολύ χειρότερη και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κάποιοι περιγράφουν ότι σμήνη γλάρων επιτίθενται με απίστευτη σφοδρότητα στα τραπέζια των πελατών σε παραθαλάσσια εστιατόρια και τρώνε τα πάντα στο τραπέζι εκτός από λεμόνια και ταμπάσκο.

Οικογενειάρχης περιγράφει ότι έπεσε θύμα τέσσερις φορές την ίδια μέρα και ότι οι επιθέσεις αυξάνονται όταν επικρατεί λιακάδα. Γριά ανέφερε ότι ένας γλάρος προσγειώθηκε στο κεφάλι της και της άρπαξε το χοτ ντογκ, ότι έπεσε η ίδια στο έδαφος και την βοήθησαν άλλοι περαστικοί.

Αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι τριών κατοικίδιων (μιας χελώνας, ενός Chihuahua και ενός τεριέ σε πόλεις της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Επίσης κάτοικοι αναφέρουν ότι οι γλάροι πετούν πάνω από τα σπίτια και κλαίνε σχεδόν όλο το 24ωρο.

Παρέμβαση έκανε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν δικαιολογείται η υστερία και ότι υπάρχουν υπερβολές.

Είναι απαγορευμένο να σκοτώσει κανείς γλάρους και έτσι ο μόνος τρόπος είναι η καταστροφή των αυγών τους ή η απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών για να τους κυνηγήσουν.

Πηγή ΚΥΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα