O Ινιέστα στα παιδιά του προγράμματος «Save the Children»

Τον περασμένο Μάιο, ο Αντρές Ινιέστα έγινε πρεσβευτής της οργάνωσης «Save the Children». Ο στόχος ήταν να γίνει γνωστή, να προσελκύσει κόσμο, προκειμένου να βοηθήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων παιδιών.

Τώρα, λίγους μήνες αργότερα, πρωταγωνιστεί σε μια δράση που πλέον απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ο Ινιέστα επισκέφτηκε τη συνοικία της Βαρκελώνης «Τρινιτάτ Βέλα», προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη σε περισσότερα από 40 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 12 ετών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσπαθώντας να μεταδώσει

τις αξίες του σεβασμού, του αθλητισμού και της συντροφικότητας.

«Αυτός που με ενέπνευσε περισσότερο να παίζω ποδόσφαιρο ήταν ο πατέρας μου. Μου αγόρασε μια πλαστική μπάλα και πάντα πίστευε σε μένα», απάντησε ο Ινιέστα στις ερωτήσεις των παιδιών. Ταυτόχρονα τα ενθάρρυνε να ασχολούνται με τον αθλητισμό επειδή «είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να μεγαλώνετε με κάθε τρόπο» και τους κάλεσε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους: «Όταν στοιχηματίζετε σε κάτι, μπορεί να πάει καλύτερα ή χειρότερα. Αλλά πρέπει να προσπαθήσετε μέχρι το τέλος». Φυσικά, ο Ινιέστα είχε επίσης χρόνο να παίξει ποδόσφαιρο με τα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα