O Hamilton απάντησε στον Vettel

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο νικητής στο γκραν πρι στη Σανγκάη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γερμανό

Αυτήν τη φορά ο Χάμιλτον έριξε πρώτος την καρό σημαία. Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο νικητής του γκραν-πρι της Formula 1, το οποίο έγινε στη Σανγκάη, έχοντας την πρωτιά από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Φέτελ, ο οποίος χθες τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος αναδείχθηκε ο Φερστάπεν, ο οποίος ξεκίνησε από την 16η θέση.

Ο αγώνας είχε αρκετά

μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχή του λόγω των καιρικών συνθηκών και της στρατηγικής που κλήθηκαν να χαράξουν πιλότοι και οι ομάδες τους.

Η βροχή που έπεφτε στην πόλη σταμάτησε περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη του γκραν-πρι, με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα των ελαστικών που θα επιλέξουν για το ξεκίνημα. Ο μόνος πιλότος που επέλεξε τα σλικ ελαστικά ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Απέδωσε η επιλογή του αυτή;

Αρχικά όχι, γιατί είχε ένα γλίστρημα σε ένα σημείο της πίστας. Ωστόσο, στη συνέχεια, όταν στέγνωσε όλη η πίστα, είχε το πλεονέκτημα με αποτέλεσμα να γλιτώσει χρόνο και να πλασαριστεί στην 7η θέση. Και αυτό γιατί η αλλαγή των ελαστικών -τελικά- απαιτήθηκε να γίνει στους πρώτους -κιόλας- γύρους.

Οι περισσότεροι οδηγοί πέρασαν από τα πιτ, ανάμεσά τους η Ferrari που επέλεξε τη μαλακή γόμα και η Red Bull που προτίμησε την πολύ μαλακή. Μέχρι τον πέμπτο (5ο) γύρο, όλοι οι οδηγοί είχαν περάσει από τα πιτ, κάτι στο οποίο... βοήθησε και το ατύχημα που είχε ο Τζιοβινάτζι. Ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, έπεσε στην μπάρα και αποχώρησε.

Οι δύο Mercedes βρέθηκαν στην πρώτη θέση αλλά ένα λάθος του Μποτάς τον έφερε στην 12η θέση.
Η συνέχεια σημαδεύτηκε από την εξαιρετική άνοδο του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κέρδισε 14 θέσεις και στον 7ο γύρο είχε φτάσει ήδη πίσω από τον Χάμιλτον για να τερματίσει τρίτος. Εκεί βρέθηκε ο Φέτελ, ο οποίος μετά την αποχώρηση του safety car από τον αγώνα από πέμπτος ανέβασε μέσο όρο ταχύτητας ανά γύρο, και έφτασε στην τρίτη θέση.

Η δράση συνεχίζεται χωρίς διάλειμμα! Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα, στο σιρκουί του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Mercedes ή Ferrari; Χάμιλτον, Φέτελ ή κάποιος άλλος; Η απάντηση, στην έρημο…

Η κατάταξη
1. Hamilton (Mescedes)
2. Vettel (Ferrari)
3. Verstappen (Red Bull)
4. Ricciardo (Red Bull)
5. Raikkonen (Ferrari)
6. Bottas (Mescedes)
7. Sainz (Toro Rosso)
8. Magnussen (Haas)
9. Perez (Force India)
10. Ocon (Force India)

Keywords
Τυχαία Θέματα