N.Παπαδόπουλος: Δεν θα παίξω το παιγνίδι του Προεδρικού

Το Κυπριακό δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή τις ηγεσίες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, αλλά αφορά τον κυπριακό λαό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως, το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να παίξει το "παιχνίδι του αποπροσανατολισμού που θέλει να παίξει το Προεδρικό", κατά την έκφρασή του, μέσα από τη συζήτηση των διαρροών των εγγράφων.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως "δεν πρόκειται να συνεχίσουμε

να συζητούμε για τα έγγραφα, τις διαρροές των εγγράφων, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να συζητούμε την ουσία των προτάσεων που περιλαμβάνονται σε αυτά τα έγγραφα".

Φαίνεται, συνέχισε, πως ο ΠτΔ αλλά και τα κόμματα που τον στηρίζουν δεν θέλουν να συζητάνε την ουσία του Κυπριακού, και θέλουν να συζητούν τα έγγραφα. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη "ξεκάθαρη" θέση του ΔΗΚΟ πως τα έγγραφα του Κυπριακού ανήκουν στον κυπριακό λαό και πρέπει να δοθούν στον κυπριακό λαό.

Το Κυπριακό, υπέδειξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, δεν είναι ένα θέμα που αφορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή και τις ηγεσίες των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, αλλά αφορά όλο το λαό και "πρέπει να υπάρξει διαφάνεια, πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και πρέπει να μας δοθεί σωστή και ενδελεχής ενημέρωση επί όλων των ζητημάτων".

Ως παράδειγμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έφερε το θέμα των 22 κατηγοριών στο περιουσιακό και το ποι;eς είναι οι εξαιρέσεις με τις οποίες ενδεχομένως οι πρόσφυγες να χάσουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας, το δικαίωμα επιστροφής και επανεγκατάστασης.

"Αυτά είναι που έχουν σημασία και όχι αν κάποιοι θέλουν να μας πάρουν στο Προεδρικό για να μελετήσουμε τα έγγραφα. Ουσία έχουν τα δικαιώματα των προσφύγων, η ουσία είναι τα δικαιώματα του κυπριακού λαού σε ότι αφορά σε μια μελλοντική λύση". συμπλήρωσε.

Αυτά πρέπει να συζητάμε και όχι επουσιώδη ζητήματα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε πως θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους "αν φοβούνται φυσικά κάποιοι να ενημερώσουν το λαό για το περιεχόμενο των προτάσεών τους στο Κυπριακό".

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα