Nέα ταινία για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Voyage of Doctor Dolittle», βασισμένη στην παιδική σειρά βιβλίων του συγγραφέα Χιου Λόφτινγκ.

Ο Βρετανός συγγραφέας Χιου Λόφτινγκ δημιούργησε τον Doctor Dolittle, τον κτηνίατρο που έχει το χάρισμα να μιλάει στα ζώα, τη δεκαετία του 1920 στη σειρά παιδικών βιβλίων του.

Ο Στίβεν Γκάγκαν («Gold», «Syriana») θα αναλάβει τη σκηνοθεσία με δικό του σενάριο. Ο Τομ Σέφερντ είχε γράψει νωρίτερα

ένα προσχέδιο.

Το στούντιο Universal Pictures απέκτησε τα δικαιώματα της ταινίας μετά από θερμό πόλεμο προσφορών, σύμφωνα με το Variety. Παραγωγοί θα είναι οι Τζο Ροθ, Τζεφ Κίρσενμπαουμ, μέσω της εταιρείας τους Roth/Kirschenbaum Films και η Σούζαν Ντάουνι, σύζυγος του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για την Team Downey.

Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες λεπτομέρειες για την πλοκή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.

Στα βιβλία του Χιου Λόφτινγκ, ο κεντρικός χαρακτήρας, γιατρός της βικτωριανής εποχής, αντιμετωπίζει τα ζώα σαν να είναι άνθρωποι, επειδή μπορεί και μιλά μαζί τους.

Τον χαρακτήρα του Λόφτινγκ υποδύθηκε ο Ρεξ Χάρισον τον 1967 στο μιούζικαλ «Doctor Dolittle», το οποίο κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού και οπτικών εφέ.

Ο Έντι Μέρφι ερμήνευσε τον ρόλο στην ταινία του 1998 «Doctor Dolittle» και στο σίκουελ του 2001, το οποίο απέφερε έσοδα 470 εκατ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πρωταγωνίστησε στις ταινίες Iron Man, Avengers και στη σειρά ταινιών Σέρλοκ Χολμς, με πιο πρόσφατους ρόλους στα έργα «Tropic Thunder» και «The Judge», ενώ θα εμφανιστεί ως Iron Man στην ταινία «Spider-Man: Homecoming».

Ο Στίβεν Γκάγκαν έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία και έχει γράψει και σκηνοθετήσει το φιλμ «Syriana». Έχει επίσης βραβευθεί με Emmy για ένα επεισόδιο της σειράς «NYDP Blue».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα