Νέα πυρά κομμάτων κατά κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις

Νεό γύρο πυρών από τα κόμματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων εισπράττει η κυβέρνηση.

Για δεσμεύσεις που ξεχάστηκαν μόλις έπεσε η αυλαία των προεδρικών εκλογών κατηγορεί την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι η κυβέρνηση πρόδωσε την ελπίδα όσων την πίστεψαν.

«Επαναλαμβάνεται πλέον απροκάλυπτα από την Κυβέρνηση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ιδεολογικό ζήτημα. Προεκλογικά όμως ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύθηκε με την υπογραφή του ότι δεν πρόκειται να τις προωθήσει. Όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε

ότι δεν θα αποδεχόταν το κούρεμα καταθέσεων, ότι είχε έτοιμα διακρατικά δάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει την πρότασή της για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Ο πρόεδρος του κόμματος, ανέφερε ότι η εκποίηση κερδοφόρων ημικρατικών σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα αποτελεί πάγια στρατηγική θέση του ΔΗΣΥ.

«Η κυβέρνηση μεθοδευμένα και στρατηγικά είτε από αδυναμία είτε από ιδεοληψία οδηγεί τους ημικρατικούς στην κατάρρευση με σκοπό είτε να τους κλείσει όπως έκανε με τις Κυπριακές Αερογραμμές είτε να τους ξεπουλήσει όπως θέλει να κάνει με την Cyta», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η φόρμουλα διαχωρισμού της ΑΗΚ όπως συμφωνήθηκε με την τρόικα, δεν βρίσκει σύμφωνο το Κίνημα Οικολόγων, καθώς θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για μια διαδικασία που ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πιο ομαλή ιδιωτικοποίηση.

Σαλαμοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, βλέπει η Συμμαχία Πολιτών.

«Χωρίς καμιά μελέτη, η οποία να επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει όφελος για το κράτος και τους πολίτες, η κυβέρνηση επιμένει στο ξεπούλημα των ημικρατικών», υποστηρίζει.

Κάλεσμα να πέσουν οι τόνοι απευθύνει το ΕΥΡΩΚΟ.

«Με διάθεση συναίνεσης και συλλογικότητας, πρέπει να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την ΑΗΚ και τη CYTA. Οι δημόσιες αντεγκλήσεις δεν βοηθούν. Απλά απομακρύνουν την προοπτική να γίνει το σωστό».

Το ΕΥΡΩΚΟ τονίζει ότι οι ημικρατικοί πρέπει να εξυγχρονιστούν ώστε να συνεχίσουν να είναι οργανισμοί κοινής ωφελείας με τη συνδρομή και ιδιωτών επενδυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα