Muay Thai: Ο 18χρονος Κύπριος που έκανε "μπαμ" στην Ταϊλάνδη

Ο 18χρονος Σάββας Μιχαήλ γεννήθηκε στην Κύπρο, ωστόσο χτίζει την καριέρα του στην Ταϊλάνδη και είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα στο Muay Thai.

Εδώ και λίγο καιρό, ο «The Cypriot with a Thai heart» όπως τον φωνάζουν στην Ταϊλάνδη, ζει μόνιμα στην χώρα του αθλήματος και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε πριν λίγες μέρες όταν κέρδισε τον Λευκορώσο

παγκόσμιο πρωταθλητή της IFMA Aliahsandr Kernnanshi. Το να μεγαλώσει στην Ταϊλάνδη ήταν δική του επιλογή, αφού είναι η χώρα του αθλήματος, του οποίου θέλει να κατακτήσει την κορυφή.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έπαιξε 26 αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο και μετρά 25 νίκες. Ο Μιχαήλ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Muay Thai, αφού ένα μεγάλο γυμναστήριο έχει αναλάβει τις προπονήσεις του και όνειρο του είναι η κορυφή.

Ο κορυφαίος Κύπριος Thai fighter Σάββας Μιχαήλ μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το πώς άρχισε αυτή η πορεία και το όνειρο του που ψάχνει στην Ταϊλάνδη.

Λίγα λόγια για το πώς άρχισες το Muay Thai και πως κατέληξες στην Ταϊλάνδη;
«Ξεκίνησα το Muay Thai στην Κύπρο στα 6 μου και ξεκίνησα αγώνες στα 7. Στα 11 μου έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Ταϊλάνδη για προπόνηση. Όταν πήγα στο Lumpinee stadium, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ένιωσα δέος και αγάπησαν το άθλημα πάρα πολύ. Από τότε πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το άθλημα. Όταν πήγα πίσω στην Κύπρο είπα στην μητέρα μου ότι μόλις γίνω 18 χρονών θέλω να μετακομίσω στην Ταϊλάνδη. Είναι η χώρα του Muay Thai και είναι σπάνιο να δεις ξένο πρωταθλητή. Στην Κύπρο δεν είχε κανένα να με προπονήσει και έπρεπε να έρθω σε επαγγελματικό γυμναστήριο για να μπορέσω να γίνω κάτι σε αυτό το άθλημα. Στην Κύπρο δεν με βοήθησε κανένας. Είναι το σπίτι μου και ευτυχώς που η εταιρεία XM με σπόνσαρε και είναι δίπλα μου από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας.
Όταν ήμουν 15 χρονών έπαιξα ξανά στο Lumpinee stadium και το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε. Με είδαν από το petchyindee gym που είναι το καλύτερο της Ταϊλάνδης και μου είπαν ότι, όταν γίνω 18 να υπογράψω συμβόλαιο κοντά τους. Αυτό το γυμναστήριο είναι όπως να σε παίρνει η Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο».

Ποιο είναι το όνειρο σου στην Ταϊλάνδη και γενικά στο Muay Thai;
«Το όνειρο μου είναι να γίνω lumpinee stadium kai rajadamnern stadium champion που είναι τα μεγαλύτερα στάδια της Ταϊλάνδης. Μόνο 2 ξένοι κατάφεραν να γίνουν πρωταθλητές. Θέλω να γίνω ο καλύτερος fighter του κόσμου στο muay thai στην κατηγορία μου».

Ο τελευταίος σου τίτλος ήταν ο πιο σημαντικός;
«Ο τελευταίος μου τίτλος ήταν ο πιο σημαντικός μέχρι στιγμής γιατί ήταν το κλειδί να μπορών να αγωνίζομαι με τους καλύτερους Ταϊλανδούς».

Ποιος είναι ο επόμενος σου αγώνας;
«Ο επόμενος αγώνας θα είναι ένα τουρνουά στις 3 Νοεμβρίου με τους καλύτερους Ταϊλανδούς στην κατηγορία μου. Τα 59kg και τα 63kg είναι οι πιο δύσκολες κατηγορίες στην Ταϊλάνδη. Κανένας ξένος δεν κατάφερε να είναι πρωταθλητής σε αυτά τα κιλά. Στο τουρνουά στις 3 Νοεμβρίου θα προσπαθήσω να γίνω ο πρώτος ξένος που κερδίζει».

Το βιογραφικό του:
Ερασιτεχνική καριέρα: 107 αγώνες, 106 νίκες, 1 ήττα
3x wmf word champion
3x emc european champion
K1 amateur world champion
Επαγγελματική καριέρα: 26 αγώνες, 25 νίκες, 1 ήττα
2x ISKA european champion
WMC world champion

Keywords
Τυχαία Θέματα