Mall of Engomi: Ενημερώνει τους μαθητές για σωστή διατροφή

Μια ξεχωριστή δραστηριότητα με θέμα «Διατροφή και Υγεία» διοργάνωσε, την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, το The Mall of Engomi. Το εργαστήρι παρακολούθησαν 19 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, περνώντας ένα δημιουργικό πρωινό και μαθαίνοντας πως να τρέφονται σωστά.

Οι μαθητές που φιλοξενήθηκαν από το The Mall of Engomi, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διαδραστικό εργαστήρι που

διοργανώθηκε με τη συμμετοχή της διατροφολόγου Δρ. Στάλως Πάπουτσου - Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος - η οποία είναι εξιδεικευμένη στην παιδική διατροφή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η διατροφολόγος ενημέρωσε τους μαθητές για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία του πρωινού στη ζωή μας. Επιπλέον, τους συμβούλεψε να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με πλούσιες μερίδες φρούτων και λαχανικών, να περιορίσουν τα γλυκά και τα λιπαρά και τους πρότεινε να διασκεδάζουν καθημερινά μέσα από ευχάριστες φυσικές δραστηριότητες.

Μέσα από το διαδραστικό εργαστήρι οι μαθητές έλυσαν όλες τις απορίες τους σχετικά με την υγιεινή διατροφή και ενημερώθηκαν πληρέστερα για

Με ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, το The Mall of Engomi ενισχύει την εκπαίδευση των παιδιών εκτός σχολικού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί φιλικό προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια, αλλά και πόλο δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία.

Σχετικά με το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του The Mall of Engomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.

Επίσης η παρουσία του The Mall of Engomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων; του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το Mall Engomi.

Το The Mall of Engomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα