Πρόκριση με δεύτερη νίκη...βλέπει Αούστρια Βιένης

Την 4η της Ευρωπαϊκή νίκη πέτυχε σήμερα η ΑΕΛ. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ επικράτησε για δεύτερη φορά της Πρόγκρες με 2-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος και πέρασε πανηγυρικά στον 3ο πρόκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί όπου τώρα θα αντιμετωπίσει την Αούστρια Βιένης.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 70ο λεπτό με τον Φιντέλις και ο Φρανσουά στο 85ο λεπτό έφερε το 1-1. Στο 89ο λεπτό όμως ο Λαφράνς πέτυχε το νικητήριο γκολ

για την ΑΕΛ.

Δυνατό ξεκίνημα για την ΑΕΛ στην αναμέτρηση. Ήθελε από την αρχή του αγώνα να πετύχει κάποιο γκολ και να κάνει το έργο της ακόμη πιο εύκολο για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο η ΑΕΛ κέρδισε τέσσερα κόρνερ ωστόσο και τα τέσσερα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Πρώτη καλή ευκαιρία για την Πρόγκρες ήρθε στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φρανσουά να κάνει το σουτ και με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Βοζίνια. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και στο 10ο λεπτό βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 5ο κερδισμένο κόρνερ της. Ωστόσο η κεφαλιά του αρχηγού Μάριου Νικολάου, έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης και αυτό το στοιχείο της έδωσε αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του αγώνα. Η ΑΕΛ βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο γκολ, στο 21ο λεπτό αλλά η μπαλιά του Αϊρόσα ήταν αρκετά δυνατή και ο Αρουμπαρένα δεν πρόλαβε για να την στείλει στα δίκτυα της Προγκρές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του Α' μέρους η ΑΕΛ, έφτασε δυο φορές στο γκολ αλλά στο 38ο λεπτό οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Σασί και στο 39ο λεπτό του σουτ του Ρεζεντέ, έδιωξε εντυπωσιακά ο Σίνκερ. Η ΑΕΛ έκλεισε το ημίχρονο με 11 κερδισμένα κόρνερ χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά.

Κεφάτη και με όρεξη μπήκε και στο Β' μέρος η ΑΕΛ. Μάλιστα δέκα λεπτά μετά την έναρξη η ομάδα του Μπαλταζάρ, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ ωστόσο ο Αρουμπαρένα από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα με πλασέ πάνω από την εστία. Η ΑΕΛ έλεγχε τον αγώνα. Ποτέ δεν έχασε την επαφή με την μπάλα και ο Φιντέλις ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στη θέση του Νικολάου, στο 70ο λεπτό πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ που έφερε την ΑΕΛ αγκαλιά με την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο ο Φρανοσυα πέντε λεπτά πριν το τέλος βρήκε τον τρόπο στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Πρόγκρες να σκοράρει και να φέρει τον αγώνα στα ίσα και περισσότερο άγχος στην ΑΕΛ. Ωστόσο ο Λαφράνς είχε τη λύση. Στο 89ο λεπτό βρέθηκε σε θέση επιθετικού και με πλασέ έκανε το 2-1 για την ΑΕΛ με την ομάδα της Λεμεσού να βλέπει πλέον Αούστρια Βιένης στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αβραάμ, Αρουαμπαρένα (78' Ηλία), Νικολάου (54' Φιντέλις), Λαφράνς, Μεσγκά (68' Αλταϊ), Αϊρόσα, Σασί, Μιτρέα, Σοάρες, Αρθούρ

Πρόγκρες: Σίνκερ, Φόγκελ, Σνάιντερ, Φρανσουά, Βάτσκα, Σοάρες, Φερίνο, Σ. Τιλ, Καράγιερ, Μάρκες, Καραπετιάν

Κίτρινες: Σασί/Μάρκες,Φερίνο

Κόκκινες: /Καράγιερ

Διαιτητής: Frank Schneider

Βοηθοί: Julien Pacelli και Djemel Zitouni.

Keywords
Τυχαία Θέματα