Kύπριοι μοναχοί Βατοπεδίου στο νησί μας για 24 ώρες

Δεκάδες Κύπριοι μοναχοί έφτασαν το μεσημέρι από το Βατοπέδι στη Λάρνακα.

Αρκετά χρόνια μετά την απόφαση να πάρουν το δρόμο του μοναχισμού, εξήντα μοναχοί της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου μεταξύ των οποίων σαράντα κύπριοι, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, βρέθηκαν το μεσημέρι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μαζί τους έφεραν και το αντίγραφο της Θαυματουργής εικόνας Παναγίας Βηματάρισσας.

Η συγκίνηση όλων χαραγμένη στα πρόσωπά τους

"Χαίρομαι πολύ που είμαι Κύπρο. Είμαστε στο Άγιο Όρος. Είμαστε
αρκετοί μοναχοί στο Βατοπαίδι, Κύπριοι. Δεν ξεχνάμε την πατρίδα μας. Προσευχόμαστε.", ανέφερε ο Εφραίμ.

Μετά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών», από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, οι μοναχοί μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ πραγματοποιούν ολιγόωρο σταθμό στη Κύπρο πριν τον τελικο προορισμό τους για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.

Το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο αποτελεί τάμα του Πανοσιολογιώτατου Καθηγουμένου της Μονής Εφραίμ, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ έστειλε τα μηνύματα αγάπης των μοναχών για την πατρίδα τους.

"Μπορεί μεν ο μοναχός να υφίσταται σωματικά από τον τόπο του αλλά η καρδιά του πάντα προσεύχεται υπερ της οικουμένης και ιδιαίτερα για τον τόπο εκείνο που έμαθε για πρώτη φορά να βάζει το σταυρό του", είπε στη συνέχεια ο Εφραίμ.

Το πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας, μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Αύριο βράδυ ο γέροντας θα αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα μαζί με τους 60 μοναχούς της Μονής.

Το ίδιο ταξίδι θα πραγματοποιήσει και δεύτερη ομάδα μοναχών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα