Kυπριακό & οικονομία συζήτησαν ΠτΔ - Αμερικανικό Κογκρέσο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχαν σήμερα τα μέλη αντιπροσωπείας του Αμερικανικού Κογκρέσου που βρίσκονται στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν σε Κύπρο και Ισραήλ.

Η συνάντηση του Προέδρου με την αντιπροσωπεία, υπό τη βουλευτή Ιλεάνα Ρος-Λέιτενιν, (Ρεπουπλικανή από τη Φλώριδα), στην οποία συμμετείχαν επίσης η Κάρολυν Μαλόνυ, (Δημοκρατική από τη Νέα

Υόρκη), Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουπλικανός από την Φλώριδα) και Ράντυ Γουέμπερ (Ρεπουπλικανός από το Τέξας), διήρκεσε μια περίπου ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόσφατη κρίση λόγω των όσων διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, με τα μέλη του Κογκρέσου να εμφανίζονται πολύ θετικά σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομικής συνεργασίας, ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας ΚύπρουΗΠΑ, το θέμα του εμπάργκο στην πώληση εξοπλισμών και το θέμα της ενέργειας.

Τους Αμερικανούς βουλευτές συνόδευε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα