Kινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλιστικό

Νεκρώνει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα από την 24ωρη απεργία, που κήρυξαν οι δυο μεγάλες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) και ΓΣΕΕ (ιδιωτικού τομέα), ως αντίδραση στην επιχειρούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Όλοι μαζί

πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου» επισημαίνεται στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους, προκειμένου να δώσουν μαζικό «παρών» στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό «αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Στην απεργιακή κινητοποίηση δήλωσαν συμμετοχή οι επιστημονικοί φορείς της χώρας (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί), οι αγρότες που παραμένουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, οι 30.000 ταξιτζήδες της χώρας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και οι βενζινοπώλες.

Απήργησαν χθες οι δημοσιογράφοι, ώστε να μπορούν σήμερα να καλύψουν όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμοια με όλους τους άλλους κοινωνικούς κλάδους, πιστεύουν ότι οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις που συνοδεύονται από μειώσεις μισθών-συντάξεων, και αυξήσεις εισφορών και φορολογιών, ιδίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα οδηγήσει σε αφανισμό πολλούς επαγγελματίες.

Όπως δηλώνουν συνδικαλιστές, δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα απεργήσει σήμερα. Τα δε μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη δοκιμασία που καλείται να αντιμετωπίσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρκετοί βουλευτές της οποίας δηλώνουν πρόθεση να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών. Τρεις, αν δεν ψηφίσουν, τίθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ το ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι θα θελήσουν να κινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι συρμοί των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου καθώς και τα τρόλεϊ στην Αθήνα και τα αστικά λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη δεν θα κινηθούν καθόλου καθ' όλη την διάρκεια του 24ωρου.

Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το μετρό και το τραμ στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, σήμερα και αύριο, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας των Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ακυρώθηκαν 16 πτήσεις της Olympic Air προς τα νησιά του Αιγαίου.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με το «κουαρτέτο», αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Βουλή έως τις 22 Φεβρουαρίου, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου από την πλευρά των δανειστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
ελλαδα, ασφαλιστικο, μεσα μαζικης μεταφορας, olympic air, απεργια, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, μνημονιο, νέα, συμμετοχή, φαρμακοποιοι, αθηνα, παμε, ΚΚΕ, λεωφορεια, θεσσαλονικη, μετρο, τραμ, διαδηλωσεις, olympic, air, βουλη, κυπε, συριζα, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια βενζιναδικα, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αξιολογηση, βουλευτες, θεμα, νησια, πτησεις, olympic air, olympic, βραδυ, βρισκεται, γινει, δρομολογια, υπαρχει, κυβερνηση, λεηλασια, λογο, παμε, πλοια, προβληματα, πρωι, ρυθμισεις, συζητηση, συνταξη, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, τρακτερ, φωνη, air, ιδιαιτερα
Τυχαία Θέματα