Kaori Ito: Μια χορεύτρια σ' ένα δάσος από σύρματα

«Plexus». Δεν είναι χορός. Ούτε θέαμα. Ίσως είναι ένα παράθυρο σε μίαν άλλη διάσταση.

Το «Plexus» είναι μια σύλληψη του Aurélien Bory. Ο οποίος και το διευθύνει.

Το ερμηνεύει η Kaori Ito στην Brooklyn Music Academy, στην Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο του Next Wave Festival.

Συνεισφέρουν η Joan Cambon (μουσική) και ο Arno Veyrat (φωτισμοί). Και οι δύο οδηγούν το έργο πέραν του κόσμου του χορού. Στην παραίσθηση.

Οι λέξεις δεν επαρκούν. Παρ' όλα αυτά, η στήλη θα προσπαθήσει. Δειλά. Ή μάλλον θ' αφήσει την προσπάθεια στον Seth Rodney του Hyperallergic.

«Κάποια στιγμή, βλέπουμε την Ito σαν ένα πλάσμα που έχει πιαστεί σ' ένα δίχτυ που δεν είναι δικό της δημιούργημα, ωθώντας το, λικνίζοντάς το μέχρις ότου αποκαλύψει ότι ολόκληρη η σκηνή είναι ένα δάσος από σύρματα. Ή ξαναπέφτει προς τα πίσω σ' αυτό, αφήνοντας τις συρμάτινες χορδές να την συγκρατήσουν, μετά αναπηδά όρθια, σα να λειτουργεί αντίστροφα η βαρύτητα. Μερικές φορές σκαρφαλώνει στα καλώδια, για να γλιστρήσει κάτω και ν' αρχίσει πάλι να σκαρφαλώνει. Άλλες φορές δεν μοιάζει μ' ανθρώπινη ύπαρξη. Το φως την συρρικνώνει σε μέγεθος κούκλας. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί το έργο για να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπάρχουν άλλοι χορευτές στη σκηνή... Η Ito είναι πνεύμα, είναι ζώο-φάντασμα, είναι μια μηχανή που έρχεται σ' επαφή με μιαν άλλη μηχανή.»

Μια χορεύτρια που βρίσκει την ελευθερία μέσα σ' ένα δάσος από σύρματα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα