Kαι ο δήμαρχος της Αμβέρσας απαγόρευσε τουρκική προεκλογική

Με τις προεκλογικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ευρώπη και την επακόλουθη ένταση ασχολείται στο σύνολό του ο βελγικός Τύπος.

Η σημερινή De Morgen, αναφέρει ότι απαγόρευση επέβαλλε ο δήμαρχος της Αμβέρσας Bart De Wever στην συγκέντρωση των Τούρκων Γκρίζων Λύκων, υποστηρικτών του εθνικιστικού κόμματος MHP, επικαλούμενος κινδύνους για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, σημειώνοντας ότι παρόμοια εκδήλωση δεν απαγορεύτηκε τελικά στην Γάνδη. Η εκδήλωση που απαγόρευσε ο Bart De Wever, είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο

Berchem.

Ο δήμαρχος της Αμβέρσας είχε απαγορεύσει και παλαιότερα μια πρώτη εκδήλωση της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, η οποία συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ και θα λάμβανε χώρα σε ένα κτίριο συνδεόμενο με τις δημοτικές αρχές. Στην περίπτωση του Berchem, η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό χώρο. «Εάν υπάρχουν σοβαρές υποψίες κινδύνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, οι αρχές είναι δυνατόν να παρέμβουν ακόμη και αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Οι διοργανωτές θα ενημερωθούν εγγράφως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του De Wever στην εφημερίδα Le Soir.

Την ίδια ώρα η De Standaard υποστηρίζει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο ότι στους Τούρκους της Φλάνδρας πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά του ο Ερντογάν στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Tέλος η εφημερίδα L’Echo, κυκλοφορεί με τίτλο στο πρωτοσέλιδό της, «Κλιμάκωση στην κρίση Τουρκίας και Ευρώπης», ενώ στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Ο Ερντογάν ψάχνει για εχθρούς», η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την εκλογική του απήχηση παρουσιάζοντας την Τουρκία ως θύμα της Δύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα