Kαδής-σχολείο: θα εγκριθεί αριθμός νέων βασικών κανονισμών

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα εγκριθεί αριθμός νέων βασικών κανονισμών για την πιο εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε ο κ. Καδής, τα Εσπερινά λειτουργούν ως σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

μάθησης και ζωής στον τόπο μας από το 1970 και η ίδρυσή τους αποτέλεσε μία αναγκαιότητα της κοινωνίας.

«Κάθε εξελιγμένο κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα της Δια Βίου Μάθησης, ώστε να ενισχύει την επιθυμία και την προσπάθεια τους για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και πνευματική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τον ευεργετικό ρόλο όλων των Εσπερινών Σχολείων της Κύπρου. Προς επιβεβαίωση των πιο πάνω αναφέρω ότι ανάμεσα στις νέες πολιτικές που διαμορφώσαμε και υλοποιούμε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, συμπεριλαμβάνεται και η συνολική αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα θεσμοθετηθούν σταθερές διευκολύνσεις προς τους μαθητές – στρατιώτες καθώς επίσης και μέτρα οικονομικής στήριξης των απόρων, όπως π.χ. δωρεάν κάρτα λεωφορείου, δωρεάν παρακολούθηση μαθήματος/μαθημάτων σε Κ.Ι.Ε. κ.ά.

Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, ο κ. Καδής είπε ότι «απόψε επιβραβεύονται οι κόποι και οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλατε με την απόφασή σας να ολοκληρώσετε τη φοίτησή σας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

«Είστε πράγματι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων, γιατί παρά τις καθημερινές δυσκολίες, τις πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, θέσατε έναν ωραίο στόχο στη ζωή σας, τον οποίο ολοκληρώσατε με εργατικότητα, υπομονή και επιμονή. Πήρατε αυτή τη δεύτερη εκπαιδευτική ευκαιρία και την αξιοποιήσατε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Απόψε, ανταμείβεστε για τους κόπους σας, οι οποίοι αποτυπώνονται στο Απολυτήριο που σε λίγο θα κρατάτε στα χέρια σας. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά κάθε επιτυχία για τη συνέχεια», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα