Kαδής: Η ΠΟΕΔ προκαλεί και πάλι αναστάτωση

Η ΠΟΕΔ συνεχίζει αναίτια και αδικαιολόγητα να προκαλεί αναστάτωση στον χώρο της παιδείας, δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε απάντηση στα μέτρα που εξήγγειλε η ηγεσία της Οργάνωσης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, τη στιγμή που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ομαλά και η λειτουργία των σχολείων έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς, “η ηγεσία της ΠΟΕΔ

επέλεξε και πάλι να προκαλέσει αναστάτωση στον χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης, αγνοώντας τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όσο και των οργανωμένων γονιών”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, η ΠΟΕΔ συνεχίζει την αντίδρασή της στις ρυθμίσεις που έγιναν από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη βάση ιδιαιτεροτήτων της φετινής σχολικής χρονιάς, τις οποίες κατανόησαν και αποδέχτηκαν οι δύο άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο αναφέρει πως εκτός από τα απεργιακά μέτρα, η ΠΟΕΔ αποφάσισε να εμποδίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, υπονομεύοντας την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την πρόοδο του τόπου ευρύτερα, και προσθέτει πως με τις αποφάσεις της, η Οργάνωση στερεί την ευκαιρία επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, καθώς και την προσφορά υψηλότερου επιπέδου παιδείας στα παιδιά. “Η ΠΟΕΔ είναι πλέον υπόλογη απέναντι σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα απέναντι στην κοινωνία”, δηλώνει.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και στην υλοποίηση του οράματός του για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης.

Πέντε μονόωρες στάσεις εργασίας μια σε κάθε επαρχία, αποφάσισε η ΠΟΕΔ

H ΠΟΕΔ αποφάσισε την εφαρμογή πέντε μονόωρων στάσεων εργασίας μια σε κάθε επαρχία, από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και τις υπόλοιπες σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στη συνέχεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα