KE: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα περί κρίσης-έντασης

Τ/κ ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση στη διαδικασία της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Crans Montana. Κάνουν λόγο για προσκόμματα από ε/κ και ελληνικής πλευράς, αλλά και για αναφορές Κοτζιά που ενόχλησαν δήθεν την ε/κ πλευρά.

Συγκεκριμένα, τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι η ε/κ και η ελληνική πλευρά δεν ήθελαν να περάσουν σε άλλα κεφάλαια χωρίς να υπάρχει πρόοδος στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι η ε/κ πλευρά

θέλει, αντί να γίνουν παράλληλες διαπραγματεύσεις, να γίνει μια συνάντηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και στην περίπτωση που υπάρξει πρόοδος να περάσουν στα άλλα κεφάλαια.

Σε άλλο δημοσίευμα του Haberkibris, αναφέρεται στην τοποθέτηση Κοτζιά με τρόπο που επιχειρεί να δημιουργήσει ρήξη στις σχέσεις ε/κ πλευράς και ελληνικής πλευράς, κάτι που κατηγορηματικά απορρίπτει η Κυβέρνηση διά στόματος Νίκου Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα, το άρθρο του Haberkibris αναφέρει ότι "η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Διάσκεψη, προκάλεσε έκπληξη στην ε/κ πλευρά. Χαρακτήρισε "απαρχαιωμένο τέρας" την ΚΔ και πρόσθεσε ότι "πρέπει καταρχήν να αποφασίσουμε κατά πόσο το κράτος που θα δημιουργήσουμε, θέλουμε να είναι ένα απαρχαιωμένο κατάλοιπο της αποικιοκρατίας, όπως είναι σήμερα, ή ένα σύγχρονο κράτος".

Το άρθρο συνεχίζει "Έκπληξη προκλήθηκε στον ΠτΔ και τα υπόλοιπα μέλη της ε/κ αντιπροσωπείας στα λόγια αυτά του Κοτζιά. Ενώ η ε/κ πλευρά υπεραμύνεται τη συνέχιση της ΚΔ, η αναφορά του Κοτζιά σε "νέο κράτος" προκάλεσε ένταση στους Ε/κ. Η τοποθέτηση αυτή του Κοτζιά έγινε αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ της ε/κ και ελληνικής αντιπροσωπείας κατά το διάλειμμα για γεύμα".

Είναι ξεκάθαρο από τα δημοσιεύματα αυτά ότι κάποιοι επιχειρούν να ανοίξουν τον ασκό της παραπληροφόρησης και της επίρριψης ευθυνών, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν βοηθά την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με δηλώσεις του, διαψεύδει τα περί έντασης ή ακόμα και κρίσης κατά την πρωινή διαδικασία στο Crans-Montana, στοιχείο που μεταδίδουν κάποια τ/κ ΜΜΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εκφράζει τη λύπη του που κάποιοι επιλέγουν τέτοιες πρακτικές για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες και ενδεχομένως να πλήξουν τις συνομιλίες. "Εμείς θα παραμείνουμε σοβαροί και προσηλωμένοι στον στόχο της λύσης του Κυπριακού", επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σενάριο, #45έντασης,senario, #45entasis