H Πρέμιερ Λιγκ δοκιμάζει κρυφά τη Video Technology!

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας "Daily Telegraph". Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ, οι διοικούντες την Premier League δοκιμάζουν κρυφά τη χρήση βίντεο σε αγώνες του πρωταθλήματος προκειμένου να... διαλευκάνουν αμφισβητούμενες φάσεις.

Η Αγγλία δεν βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για επίσημες δοκιμές σε αγώνες του πρωταθλήματος, όμως

απ' ό,τι φαίνεται, οι άνθρωποι της Premier League έχουν επιλέξει να κάνουν δικά τους τεστ απ' την αρχή της φετινής σεζόν.

Οι δοκιμές γίνονται σε βαν, θυμίζοντας τηλεοπτικό συνεργείο, στο οποίο βρίσκονται δύο αξιωματούχοι της Λίγκας που παρακολουθούν ζωντανά τις αναμετρήσεις. Μέχρι στιγμής, η video technology έχει χρησιμοποιηθεί σε 12 παιχνίδια της Premier League, απ' τα οποία οι υπεύθυνοι επιλέγουν 2 έως 4 αμφισβητούμενες φάσεις για να αναλύσουν διεξοδικά.

Πρόκειται για περιπτώσεις κόκκινων καρτών, υποδείξεων πέναλτι, καθώς και για ακυρωθέντα γκολ. Σε περίπτωση που οι δοκιμές κριθούν επιτυχημένες, τότε δεν αποκλείεται απ' τη νέα σεζόν να υπάρχει χρήση βίντεο σε αγώνες του πρωταθλήματος, όπως θα συμβεί άλλωστε και σε άλλες ευρωπαϊκές λίγκες. Ήδη, η Ιταλική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί δοκιμαστικά τη video technology σε αγώνες της Serie B, ενώ απ' την επόμενη θα χρησιμοποιηθεί και στη Serie A.

Keywords
Τυχαία Θέματα