Eurosuccess Consulting:Έργο για ενίσχυση δεξιοτήτων των νέων

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, είναι συντονιστής στο Ευρωπαϊκό έργο EU Youth: From Theory to Action-ActYouth EU, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και αποσκοπεί στη βελτίωση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους νέους απόφοιτους.

Τι είναι το έργο ActYouth EU;

Το έργο ActYouth EU συμβάλει σημαντικά σε αρκετούς τομείς της στρατηγικής Ευρώπη 2020, η οποία στοχεύει στην έξυπνη, βιώσιμη και ευρεία ανάπτυξη,

ειδικά σε ότι αφορά θέματα προτεραιότητας όπως Νεολαία σε Κίνηση, Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη, και Ατζέντα για Νέες Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας, και επίσης το Σχέδιο Δράσης Επιχειρηματικότητα 2020. Το ActYouth EU βασίζεται στο όραμα για ανάπτυξη ενός συστήματος το οποίο θα αναγνωρίζει, θα αξιολογεί και θα αναπτύσσει τις οριζόντιες δεξιότητες και ειδικότερα τις επιχειρηματικές ικανότητες των νέων, όπως για παράδειγμα την πρωτοβουλία και δημιουργικότητα των νέων, φοιτητών και των αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου;

Ο βασικός στόχος του ActYouth EU είναι να ενδυναμώσει τις ευκαιρίες εργοδότησης των νέων και να καλλιεργήσει την αίσθηση καινοτομίας στους νέους, φοιτητές και απόφοιτους, μέσω της αναβάθμισης και της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους ικανοτήτων και άλλων οριζόντιων δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας. Οι στόχοι αυτοί είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανώτερη Εκπαίδευση στην Ευρώπη.

Η κοινοπραξία του έργου

Η κοινοπραξία του έργου είναι αρκετά προηγμένη, αφού εμπλέκει τόσο πανεπιστήμια όσο και οργανισμούς που είναι ενεργοί στον τομέα της εκπαίδευσης/κατάρτισης, από συνολικά τέσσερις χώρες: Κύπρος (Eurosuccess Consulting-Συντονιστής έργου &Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Πολωνία (OIC Poland Foundation), Πορτογαλία (Πανεπιστήμιο του Αβέιρο) και Λιθουανία (Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus).

Ενημερωτική ημερίδα έργου ActYouth EU στην Κύπρο

Η Eurosuccess Consulting και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργάνωσαν με επιτυχία ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του έργου ActYouth EU την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, στη Λευκωσία, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο την παρουσίαση και διάδοση των αποτελεσμάτων, των παραδοτέων του έργου και των δραστηριοτήτων που έλαβαν μέρος στην Κύπρο και στις υπόλοιπες χώρες-εταίρους του έργου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν νέοι, φοιτητές και απόφοιτοι καθώς επίσης και άτομα από επιχειρήσεις, φορείς επιχειρήσεων, νεολαίας/ εκπαιδευτικούς φορείς κ.α.

Τα παραδοτέα του ActYouth EU

- Διαδικτυακό εργαλείο για την αξιολόγηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων

- Εκπαιδευτικό πακέτο για εκπαιδευτές/ ακαδημαϊκούς και εκπαιδευόμενους/ φοιτητές

- Ψηφιακό παιχνίδι προσομοίωσης, το οποίο έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους φοιτητές/ απόφοιτους να εξοικειωθούν με ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας μέσω οπτικών μηχανισμών

Επόμενα βήματα

Το έργο ολοκληρώνεται και οι εταίροι προετοιμάζονται για την οργάνωση των επικείμενων δραστηριοτήτων. Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2017 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Kaunas της Λιθουανίας η τελική συνάντηση των εταίρων και το Τελικό Συνέδριο του ActYouth EU με θέμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων», όπου θα παρουσιαστούν τα ολοκληρωμένα προϊόντα του έργου καθώς και καλές πρακτικές στον τομέα των επιχειρηματικών ικανοτήτων στις χώρες-εταίρους του έργου.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια για εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και σχετικών δεξιοτήτων.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ActYouth EU μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.actyouth.eu ή να επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή μέσω email στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα