Eurosucces: Πρόσκληση για συμμετοχές σε πιλοτική εφαρμογή

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting, διοργανώνει δωρεάν πιλοτική εφαρμογή στα πλαίσια του έργου SES EU – Social Entrepreneurship Support Europe, όπου θα δοκιμαστούν τα παρακάτω εκπαιδευτικά υλικά/παραδοτέα του έργου:

- Π2: Παιχνίδι Προσομοίωσης Κοινωνικο-οικονομικής Επιχείρησης: το παιχνίδι στοχεύει στη

βελτίωση του επιπέδου επιχειρηματικών δεξιοτήτων μέσω έκθεσης σε επιχειρηματικές και πραγματικές καταστάσεις στον τρόπο ασφαλείας, αλλά και στη διευκόλυνση

της στρατηγικής οργάνωσης στις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, βάσει ρεαλιστικών δεδομένων.

- Π3: Εκπαιδευτικό Υλικό/Πρόγραμμα Κατάρτισης: αποτελείται από το

Πρόγραμμα κατάρτισης με έμφαση την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του επιχειρηματία για να ξεκινήσει και να αναλάβει μια επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας, από το Υλικό εκπαίδευσης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, για να ξεκινήσει και να αναλάβει μια επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας και από τα Εργαλεία αξιολόγησης.

- Π5: Ψηφιακό Εργαλείο για Στρατηγικό Προγραμματισμό: στοχεύει στο να διευκολύνει τον κοινωνικό επιχειρηματία να προετοιμάσει ένα ακριβές και ποιοτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο στόχος του Έργου Social Entrepreneurship Support Europe - SES EU είναι να προωθήσει την απασχολησιμότητα, μέσω της ανάπτυξης των δεξιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τι είναι μια κοινωνική επιχείρηση;

Μια κοινωνική επιχείρηση εκχωρεί τους πόρους της (οικονομικό πλεόνασμα) για την πραγματοποίηση των κοινωνικών στόχων και για την επίτευξη μιας κοινωνικής αποστολής. Μια κοινωνική επιχείρηση προσδιορίζεται ως μη κερδοσκοπικός ή μη ιδιωτικός κερδοσκοπικός

φορέας επειδή χρησιμοποιεί τα πλεονάσματα του για να επιτύχει συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους.

Οι στόχοι του έργου είναι:

- Η βελτίωση των επιχειρηματικών ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των κοινωνικών επιχειρήσεων και το τρέξιμο του σχεδιασμού των επιχειρήσεων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, - η αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων για τη δημιουργία και τη διαχείριση των φορέων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, - η παράδοση των εργαλείων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ικανότητας στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, - ο εντοπισμός των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, - η αύξηση της ευαισθητοποίησης των οφελών από τον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την κοινωνία και την οικονομία.

Οι ομάδες-στόχοι του έργου που θα ωφεληθούν από τα προϊόντα τα οποία θα παραχθούν και θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του έργου είναι οι εξής:

1) οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων, τα άτομα που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία κοινωνικού φορέα της επιχείρησης, οργανισμοί – εταίροι και το προσωπικό τους 2) οργανισμοί ΕΕΚ / ιδρύματα, φορείς παροχής κατάρτισης, εκπαιδευτές / ομιλητές των οργανισμών-στόχων, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς εργασίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω εκπαίδευση έχουν άτομα τα οποία επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση στην Κύπρο και άτομα τα οποία διαχειρίζονται υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Όσα άτομα παρακολουθήσουν όλες τις εκπαιδευτικές συναντήσεις, θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια, παρακαλούνται όπως επιλέξουν εδώ για να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής, και την αποστείλουν κατάλληλα συμπληρωμένη μέσω email στο [email protected] ή μέσω fax στο 22518248, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 24/10/2016.

Λόγω περιορισμένων αριθμών θέσεων, παρακαλείστε όπως μας αποστείλετε έγκαιρα τη φόρμα συμμετοχής, αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, σε τέσσερις συναντήσεις (31/10, 1/11, 2/11 και 3/11), μεταξύ των ωρών 09:00 - 17:00. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως για όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, επιλέξτε εδώ για το ενημερωτικό φυλλάδιο του έργου ή/και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.ses-project.eu και την ιστοσελίδα της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα