E.Θεοχάρους:"Ανεπιτυχές το φλερτ σου με την εξουσία κ.Ζένιο"

"Αστράπτει και βροντά" η Ελένη Θεοχάρους, σε απάντησή της προς τον Σταύρο Ζένιο ο οποίος της είχε επιτεθεί νωρίτερα σήμερα για την επιλογή της να αποχωρήσει από το ΔΗΣΥ, παραμένοντας όμως στη θέση της ευρωβουλευτού.

Ο κ.Ζένιος είχε δημοσιεύσει σήμερα, 24 Νοεμβρίου άποψη με την οποία κατηγορούσε την κ.Θεοχάρους μεταξύ άλλων για ανυπαρξία πολιτικού ήθους.

Στην απάντησή της η κ.Θεοχάρους σχολιάζει τα όσα ο κ.Ζένιος της καταλογίζει και παρατηρεί πως ο κ.Ζένιος καταφεύγει σε ψεύδη και λασπολογίες εις βάρος της σε ένα ανεπιτυχές μακραίωνο φλερτάρισμα με την εξουσία που χαρακτηρίζεται

από ασύστολο λαικισμό.

Παρατίθεται αυτούσια πιο κάτω η απάντηση της κ.Θεοχάρους.

Η απάντηση Ελένης Θεοχάρους

Έχετε δίκαιο Καθηγητά Ζένιο για τους σταυρούς προτίμησης που πήρατε. Δεν πήρατε το 1/5 των δικών μου ψήφων, έκανα λάθος. Πήρατε 40 χιλιάδες ψήφους λιγότερες. Όσον αφορά τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές μας θέσεις δεν αναφέρομαι στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που απαριθμείτε, και με τα οποία εν πολλοίς συμφωνώ, αλλά όμως δεν αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αναφέρομαι στις θέσεις μας στο Κυπριακό. Τις δικές σας θέσεις που τις άκουσα πολλές φορές, καθώς παρακολουθούσα προσεκτικά το τι λέγατε. Και εκεί διαφωνούμε ριζικά. Αλλά ο λαός δεν στέλνει τους Ευρωβουλευτές στο Κοινοβούλιο για να λύνουν προβλήματα οριζόντιας ψηφοφορίας στην χώρα τους. Τους στέλνει για να υπερασπίζονται την χώρα τους από ενδεχόμενη διάλυση.

Ατυχές το παράδειγμα σας περί Βενιζέλου, διότι σαφώς δεν γνωρίζετε τα αληθή γεγονότα και την ροή των εξελίξεων. Ούτε τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε προσεκτικά το τι είπα και μετά να μου κάνετε μαθήματα. Αλλά, ατυχώς λασπολογείτε εναντίον μου-έντεχνα όπως νομίζετε- πλην όμως άτσαλα. Φαίνεται δε ότι αυτό που σας εξερέθισε ήταν αυτό που απομονώσατε και προβάλλετε ως " πολιτική αθλιότητα" μου. Όμως το συγκεκριμένο τμήμα της ομιλίας μου, δεν ήταν παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι από την απάντηση μου στο ερώτημα αν θα παραιτηθώ από την Ευρωβουλή.

Λοιπόν Καθηγητά Ζένιο, η Έντιμη Ευρωβουλευτής είναι αρκετή έντιμη για να μην χρειάζεται μαθήματα ήθους. Και αν Κύριε Πρύτανι, ήμουν ένα τόσο αχρείο πρόσωπο όπως υπαινίσσεστε, δεν θα μου πρότεινε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργείο στην Κυβέρνηση του προ τριμήνου. Το οποίο αρνήθηκα, με θλίψη γιατί θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μου σε ένα τομέα που γνωρίζω άριστα. Το αρνήθηκα όμως για να είμαι συνεπής με την πολιτική μου ηθική που εσείς λοιδορείτε.

Λυπούμε ωστόσο να παρατηρήσω Καθηγητά Ζένιος, ότι παρότι Πρύτανις, καταφεύγετε σε ψεύδη και λασπολογίες σε βάρος μου και λαϊκίζετε ασύστολα φλερτάροντας συνεχώς με την εξουσία. Επί μακρόν μεν, ανεπιτυχώς δε.

Το ότι ήσασταν αριστίνδην υποψήφιος δεν δημιουργεί κανένα ηθικό πλεονέκτημα σε σας, για να με χαρακτηρίζετε ως στερουμένη ήθους. Άλλωστε, κι εγώ, στα δύο κόμματα με τα οποία διεκδίκησα την λαϊκή ψήφο ήμουν αριστίνδην υποψήφια. Από τα οποία παρεμπιπτόντως περάσατε κι εσείς. Και παρά την εμφανή εύνοια που τύχατε σε βάρος των ανθυποψηφίων σας από την άρχουσα τάξη του ΔΗΣΥ, και την μεροληπτική στάση των ακαδημαϊκών συναδέλφων σας, αποτύχατε.

Διάβασα με προσοχή την επίθεση που μου κάνατε κύριε Ζένιο. Μια επίθεση που βρίθει χαρακτηρισμών και ειρωνειών. Είναι προφανές ότι επιδιώκετε μια θέση στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου-αν ποτές γίνουν- ή στο Υπουργικό Συμβούλιο ή στην Κεντρική Τράπεζα. Όμως δεν έχω καμία διάθεση να σας βοηθήσω στο εγχείρημα σας, εμπλεκόμενη σ ένα άγονο διάλογο μαζί σας, και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι κακώς απαντώ στο κακεντρεχές άρθρο σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα