Big Data: «Η γνώση είναι δύναμη»

Κατά την τελευταία πενταετία τα δεδομένα έχουν καταστεί ο σημαντικότερος πόρος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που το φετινό σύνθημα για την ημέρα των Τηλεπικοινωνιών είναι “Big Data for Big Impact”. Τι είναι όμως τα Big Data; Δισεκατομμύρια διάσπαρτα τμήματα ψηφιακής πληροφορίας που αφήνουμε πίσω μας, σε κάθε ενέργεια που κάνουμε στον ψηφιακό κόσμο. Από το browsing στον υπολογιστή, μέχρι τις online

αγορές και τα likes στο Facebook. Από τη χρήση μίας εφαρμογής, μέχρι την αναζήτηση στο Google.

Η επιχείρηση που υιοθετεί την ανάλυση όλων αυτών των δεδομένων, αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της, έχοντας τη δυνατότητα να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις, βασισμένες σε αλληλεπιδράσεις δεδομένων, άγνωστων μέχρι τώρα. Είναι το συστατικό που μετατρέπει τη διασύνδεση σε γνώση.

Φυσικός χώρος κάθε πληροφορίας είναι το Cloud. Από ένα απλό λογιστικό πρόγραμμα, μέχρι ένα εξελιγμένο CRM και από ένα πρόγραμμα μισθοδοσίας, μέχρι τη διασύνδεση συνεργατών και υποκαταστημάτων, ο δρόμος είναι γεμάτος με προκλήσεις που ξεκινούν από την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και καταλήγουν στο λογισμικό που προσαρμόζεται στα μέτρα της εκάστοτε επιχείρησης. Στην Κύπρο, πρώτη πρόσφερε λύσεις Cloud σε τοπικό επίπεδο η Cyta . Με την πολύχρονη της εμπειρία, την αξιοπιστία των δικτύων και υποδομών της, η Cyta σήμερα παρέχει το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε τεχνολογία Cloud, όπου θα δεδομένα φυλάγονται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων στην Κύπρο και όχι στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα