Apple: Εγκαινιάζει πρόγραμμα επισκευής για τα Mac Pro

Η Apple ξεκίνησε το Repair Extension Program που αντιμετωπίζει τα ζητήματα βίντεο σε κάποια του 2013 Mac Pro μοντέλα.

Η εταιρεία αποφάσισε ότι οι κάρτες γραφικών σε ορισμένα μοντέλα Mac Pros του 2013, που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 8η Φεβρουαρίου του 2015 και 11 Απριλίου, το 2015, μπορεί να προκαλέσουν στρέβλωση του βίντεο, αστάθεια του συστήματος, πάγωμα, επανεκκίνηση,

διακοπή κατεβάσματος, ή μπορεί να εμποδίσει γενικά την εκκίνηση του συστήματος.

Ένα εξουσιοδοτημένο τεχνικό σέρβις θα επισκευάσει τα επιλέξιμα Mac Pro μοντέλα που επηρεάζονται από τα ζητήματα του βίντεο δωρεάν, μέχρι τις 30 Μαΐου, του 2018. Η Apple απαριθμεί χρόνο ολοκλήρωσης περίπου τις 3-5 ημέρες.

Η Apple λέει ότι και οι δύο κάρτες γραφικών θα πρέπει να αντικατασταθούν στα Mac Pros που παρουσιάζουν κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω. Στα AMD FirePro D500 (high-end μοντέλο) και το D700 (built-to-order) οι GPUs επηρεάζονται. Το AMD FirePro D300 GPU στη βάση του Mac Pro δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού με το Genius Bar σε ένα Apple Store ή να επισκεφθούν ένα Εξουσιοδοτημένο Πάροχο Υπηρεσιών της Apple για να καθορίσει εάν το Mac Pro είναι επιλέξιμο για την κάλυψη. Σε αντίθεση με την εθελοντική ανάκληση ορισμένων διεθνών προσαρμογών εναλλασσόμενου ρεύματος της Apple την περασμένη εβδομάδα, η Apple είναι απίθανο να ανακοινώσει δημοσίως αυτό το πρόγραμμα επισκευών στην ιστοσελίδα υποστήριξή της, αλλά μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με ορισμένους πελάτες.

Η Apple έχει πουλήσει περίπου 20 εκατομμύρια υπολογιστές Mac από το 2ο τρίμηνο του 2015, κι αυτό έγινε όταν πουλήθηκαν για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα Mac Pro μοντέλα, αλλά η εταιρεία δεν παρέχει την κατανομή των πωλήσεων κατά είδος Mac. Είναι επίσης ασαφές, εάν τα ενεχόμενα Mac Pros που πωλήθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2015, γεγονός που καθιστά δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι πελάτες έχουν ενδεχομένως επηρεαστεί.

Πηγή: Appleworldhellas

Keywords
Τυχαία Θέματα