Aπό τις πασαρέλες στους Anonymous και την μάχη κατά ISIS

Δεν είναι η συνηθισμένη νικήτρια καλλιστείων. Αφού κέρδισε τον τίτλο της δεν ξεκίνησε να περπατάει στις πασαρέλες και να κάνει φωτογραφήσεις. Ή τουλάχιστον δεν έκανε μόνο αυτό. Η Λάρα Αμπνταλάτ είναι μία γυναίκα που ξεχωρίζει. Μία γυναίκα από αυτές που γίνονται ταινίες στο Χόλιγουντ και καταλήγουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όσες τις γνωρίζουν.

Το 2010, η Λάρα Αμπνταλάτ είχε στεφθεί Μις Ιορδανία κι ένα χρόνο αργότερα είχε ανακηρυχτεί επιλαχούσα νικήτρια στον διαγωνισμό για τη Μις Αραβία. Κι ενώ μπροστά της ανοίγονταν μία καριέρα στον χώρο της μόδας, εκείνη αποφάσισε να ενταχθεί στην

ομάδα των Anonymous.

Εκεί ξεχώρισε αφού κατάφερε να αναγνωρίσει και να στοχεύσει λογαριασμούς που συνδέονταν με τον ISIS, οδηγώντας τον Νοέμβριο του 2014 περισσότερα από 900 προφίλ στο twitter να διαγραφούν.

Η επιτυχία της αυτή έγινε η αφορμή να την προσεγγίσει ένα άλλο γκρουπ που σχετίζεται με το ίντερνετ, το Ghost Security. Πρόκειται για ένα γκρουπ ακτιβιστών που συνεργάζεται με την Αμερικανική κυβέρνηση μέσω του Kronos Advisory Group.

Η Λάρα αποφάσισε να συνεργαστεί λοιπόν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο κυνήγι του ISIS κι έτσι αποχώρησε από τους Anonymous και ξεκίνησε να εργάζεται για το Ghost Security.

«Κουράστηκα να ανοίγω κάθε πρωί την τηλεόραση και να βλέπω στις ειδήσεις πως σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Είπα στον πατέρα μου πως θέλω επιτέλους να ακούσω και κάτι θετικό».

Η εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ-Κασεασμπέθ, τον οποίο οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό μέσα σε κλουβί, ήταν η αφορμή για να ξε κινήσει την δράση της, ενώ η επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού "Charlie Hebdo" την έπεισε πως δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Έπρεπε να λάβει δράση.

Αυτό που έχει σημασία για τη Λάρα είναι πως να προστατεύσει όσες περισσότερες ζωές μπορεί. «Το σημαντικό είναι να σώνεις ζωές. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Εβραίοι, Βουδιστές. Δεν με νοιάζει. Δεν με ενδιαφέρει τι χρώμα είναι το δέρμα τους. Το ζήτημα είναι να προστατεύεις τους ανθρώπους. Οι ψυχές γεννήθηκαν ελεύθερες. Ποιος είσαι εσύ να τις σκοτώνεις;»

Έτσι τον Νοέμβριο του 2014 η 34χρονη σήμερα Λάρα ξεκίνησε να δουλεύει για την διεθνή αντί-τρομοκρατική οργάνωση. Η οργάνωση αυτή απαρτίζεται από hackers κι έχει στόχο τον εντοπισμό διαδικτυακών λογαριασμών μελών του τζιχάντ και ιστοσελίδων του ISIS.

«Στόχος μας είναι η αποτροπή του συντονισμού μέσω διαδικτύου των τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο» εξηγεί η ίδια. «Ο "αρχηγός" μας που έχει το κωδικό όνομα DigitaShadow συνεργάζεται με τις Αρχές των ΗΠΑ για να εντοπίζουμε στόχους. Πλέον έχουμε χαρτογραφήσει πολλούς λογαριασμούς».

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για την ίδια ήρθε όταν, μαζί με την ομάδα της, κατάφεραν να εντοπίσουν και συνεπώς να αποτρέψουν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Η μία θα γινόταν στην «καρδιά» της Αμερικής, στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην πλατεία Times Square στις 4 Ιουλίου του 2015, στην επέτειο δηλαδή της ημέρας της Ανεξαρτησίας. Ο εντοπισμός των δραστών, έγινε μέσω του Twitter.

Στη συνέχεια η ίδια ανακάλυψε ένα λογαριασμό που προσπαθούσε να ενορχηστρώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τζέρμπα της Τυνησίας, με στόχο Βρετανούς και Εβραίους τουρίστες. Μοιράστηκε τις πληροφορίες που είχε με τις αρχές και τελικά, 17 άτομα συνελήφθησαν.

«Ανατρίχιασα εκείνη την ημέρα. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου, σαν να έφερα ένα μωρό σε αυτόν τον κόσμο. Ένιωσα τη χαρά τόσο έντονα», είπε η Αμπνταλάτ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να αποτραπούν οι επιθέσεις.

Η Λάρα είναι η μοναδική μουσουλμάνα μέλος της Ghost Security. Ο πατέρας της είναι από την Ιορδανία και η μητέρα της, μισή από την Τουρκία και μισή από τη Συρία: «Όλοι στο γκρουπ που βρίσκομαι σέβονται την Θρησκεία του Ισλάμ. Παλεύουν ώστε να μην αμαυρώνεται η εικόνα της θρησκείας μου».

Αυτή την εποχή η ομάδα της εξειδικεύεται περαιτέρω στον εντοπισμό συνομιλιών σε encrypted media όπως το Telegram, όπου και λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες συνομιλίες των τρομοκρατών.

Δεν είναι άλλωστε μόνο ο ISIS που η Λάρα και η ομάδα της προσπαθούν να σταματήσουν. Αλ Κάιντα, Μπόκο Χαράμ, Αλ Σαμπάαμπ, Αλ Νούσρα. Στόχος να μην προσηλυτίσουν στρατιώτες και να μην εκτελέσουν καμία τρομοκρατική επίθεση. Και η δουλειά της έχει αποτελέσματα.

Η Αμπνταλάτ είναι μία γυναίκα πρότυπο. Ένα εντυπωσιακό πλάσμα που διδάσκει τι σημαίνει αλτρουισμός και που συνδυάζει την ομορφιά με την ευφυΐα και την συνείδηση. Με άλλα λόγια είναι η τέλεια γυναίκα.

Πηγή: koolnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα