AEK: Να τριτώσει το καλό…

Ξεμπερδεύει (για την Α’ φάση του πρωταθλήματος) με το «Τσίρειο» σήμερα η ΑΕΚ και θέλει να ξεμπερδέψει με πλατύ χαμόγελο, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής (έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τον ΑΠΟΕΛ). Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει νικηφόρα το εμπόδιο του Απόλλωνα στέλλοντας άλλο ένα ηχηρό μήνυμα προς τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν στις προηγούμενες δύο επισκέψεις της στη Λεμεσό, νίκησε ΑΕΛ και Άρη, με το ίδιο σκορ (1-0) και

σήμερα θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό, φτάνοντας παράλληλα στην έκτη εκτός έδρας νίκη της σε εφτά παιχνίδια.

Να δείξει (ξανά) χαρακτήρα

Η ΑΕΚ απέδειξε αρκετές φορές ότι διαθέτει χαρακτήρα και στόφα μεγάλης ομάδας. Σήμερα καλείται να το αποδείξει για άλλη μια φορά, απέναντι σε ένα αντίπαλο με μεγάλο εκτόπισμα που αγωνίζεται στην έδρα του και θα επιδιώξει να επανέλθει στις επιτυχίες. Οι πολλές απουσίες του αντιπάλου της σε καμία περίπτωση δεν αποπροσανατολίζουν την ΑΕΚ και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να ξεπεράσει τους όποιους σκοπέλους παρουσιαστούν στο παιχνίδι. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής που ενδεχομένως να κριθεί στις λεπτομέρειες και θα χρειαστεί οι παίχτες του Κρίστιανσεν να έχουν μεγάλο βαθμό αγωνιστικής πειθαρχίας στο πλάνο που θα επιλέξει η τεχνική ηγεσία. Θα είναι πολύ σημαντικό αν η ΑΕΚ καταφέρει να διατηρήσει για άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι απαραβίαστη την εστία της. Αυτομάτως θα αυξηθούν και οι πιθανότητες της για νίκη, αφού οι προηγούμενες πέντε εκτός έδρας νίκες της, συνοδεύτηκαν με μηδέν παθητικό.

Ενισχυμένη στον άξονα

Εκτός αποστολής του σημερινού αγώνα με τον Απόλλωνα έμειναν οι Μυτίδης και Χαραλάμπους, αλλά η επιστροφή των Τομάς και Μπόλιεβιτς από τιμωρία, ενισχύει σε σημαντικό βαθμό το πλάνο του Κρίστιανσεν. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο νεαρός Μούσιτς. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι με την Αγία Νάπα. Στην άμυνα, θα επανέλθει ο Μαρτσίνιακ αντί του Χαραλάμπους στο αριστερό άκρο, με τους Ορτιθ, Καταλά και Σεράν να διατηρούν τις θέσεις τους. Η επιστροφή των Τομάς και Μπόλιεβιτς στον άξονα θα αφήσει εκτός τον Λαρένα, με τον Λαμπάν να πλαισιώνει τον Ισπανό και τον Μαυροβούνιο. Ο Μοντέιρο θα είναι στο ένα φτερό της επίθεσης και στο άλλο ένας εκ των Τέτε ή Εγγλέζου, με τον φορμαρισμένο Άλβες στην κορυφή.

Εισιτήρια και σήμερα

Στο σημερινό παιχνίδι του «Τσιρείου» η ΑΕΚ χρειάζεται να έχει και την στήριξη του κόσμου της, κάτι που επισήμανε με δηλώσεις του ο Κρίστιανσεν, στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Αναμένεται ότι ο κόσμος της Λαρνακιώτικης ομάδας θα δώσει δυναμικό παρόν στο στάδιο της Λεμεσού. Θα είναι σημαντική η ώθηση προς τους παίχτες της ΑΕΚ για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του ντέρμπι και να φτάσουν σε μια άλλη μεγάλη επιτυχία. Οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν και σήμερα να προμηθεύονται εισιτήρια του αγώνα από την Μπουτίκ του Σωματείου μέχρι τις 13:00 ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο γήπεδο, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα