22/03/2017 – 14.40: Η στιγμή που το Λονδίνο πάγωσε

Σειρήνες. Ασθενοφόρα. Έντρομοι πολίτες τρέχουν. Στις 14.40 τοπική ώρα, το Λονδίνο μπαίνει στον χάρτη των αιματηρών επιθέσεων. Η καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας δεν είναι πλέον η ίδια.

Το χτύπημα ήρθε έξω απ' το Κοινοβούλιο, την ώρα που εντός του κτιρίου βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα, η Πρωθυπουργός και δεκάδες παιδιά, τα οποία βρέθηκαν εκεί για εκπαιδευτική εκδρομή.

Απολογισμός, 4 επιβεβαιωμένοι νεκροί και 20 τραυματίες. Η σκέψη σε αυτούς που έφυγαν, αλλά κυρίως σε αυτούς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και ο δράστης της επίθεσης.

Το

χτύπημα, λένε διεθνείς αναλυτές, θυμίζει κάτι από Νίκαια και προσομοιάζει σε χτύπημα τζιχαντιστών. Ο δράστης μπουκάρει με αμάξι πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Westminster. Στη συνέχεια μαχαιρώνει τον φρουρό του κοινοβουλίου με κουζινομάχαιρο, 8 περίπου εκατοστόμετρων.

Η πόλη τίθεται άμεσα σε συναγερμό.

Ταμπουρωμένοι στο εσωτερικό του κοινοβουλίου παραμένουν αρκετοί άνθρωποι 2 και πλέον ώρες μετά το χτύπημα, με τον τρόμο να τους κυριεύει και το βλέμμα στραμμένο στους αστυνομικούς περιμένοντας το νεύμα τους για να βγουν έξω. Η Πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε νωρίτερα από το Κοινοβούλιο.

Το προφίλ καθώς και η φωτογραφία του δράστη δόθηκε από τα βρετανικά μέσα λίγο μετά την αιματηρή επίθεση. Ο δράστης είναι Βρετανός πολίτης και γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής.

Ονομάζεται Αμπού Ιζαντίν, είναι 42 ετών και κατάγεται από την Τζαμάικα, αναφέρουν βρετανικά ειδησεογραφικά.

Το χτύπημα στο Λονδίνο έρχεται ανήμερα της μαύρης επετείου ενός χρόνου, από το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών.

Φωτογραφίες από τους New York Times

Δείτε εδώ σε συνεχή ροή όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το αιματηρό χτύπημα στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα