13οι διεθνείς αγώνες Θαλάσσιου Σκι (φωτος)

Διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για 13η συνεχή χρονιά οι Διεθνείς αγώνες ΣΛΑΛΟΜ &ΦΙΓΟΥΡΕΣ στο φράγμα Πολεμιδιών στη Λεμεσό στις 16 &17 Ιουλίου 2016 από την Κυπριακή Ομοσπονδία θαλασσίου Σκι.

Στους αγώνες έβρεχε ρεκόρ αφού συγκεκριμένα τρεις Κύπριοι αθλητές, κατέρριψαν επτά (7) νέα Παγκύπρια ρεκόρ και ισοφαρίστηκε ένα (1). Ο Ανδρέας Γεωργίου στο αγώνισμα του σλάλομ, με τέσσερις μπάλες στα 11 μέτρα και 25εκ. μήκος σχοινιού και με ταχύτητα σκάφους στα 58 km κατέρριψε το Παγκύπριο ρεκόρ ανδρών στο σλάλομ. Ακόμη ένα ρεκόρ

έμελλε να ισοφαριστεί και αυτή τη φορά ήταν από το νεαρό αθλητή Γιώργο Παπακωνσταντίνου με δύο μπάλες στα 55 km στα 12 m σχοινί. Με την επίδοση του αυτή, ισοφάρισε το Παγκύπριο ρεκόρ παίδων κάτω των 14 ετών. Ο άλλος αθλητής ο οποίος κατέχει το ίδιο ρεκόρ είναι ο Ανδρέας Γαλίδης. Η νεαρή αθλήτρια Φλωρεντία Λοϊζίδου, μόλις 12 ετών, κατέρριψε τρία Παγκύπρια ρεκόρ στις φιγούρες. Με 2560 βαθμούς κατέρριψε το ρεκόρ στις φιγούρες στις κατηγορίες κάτω των 12 κάτω των 14 και κάτω των 17 ετών. Τέλος, ο νεαρός αθλητής και μόλις εννέα χρονών Ιωάννης Αθηνάκης με 1630 βαθμούς κατέρριψε τρία ρεκόρ στις κατηγορίες κάτω των 10, κάτω των 12 και κάτω των 14.ετών

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν στα αγωνίσματά του σλάλομ και των φιγούρων (Tricks), αθλητές και νεαρά ταλέντα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣκι) ηλικίας από 6 μέχρι και 17 χρονών, καθώς επίσης αθλητές από την Ελλάδα και τη Λευκορωσία. Πλήθος κόσμου βρίσκονταν στις ειδικά διαμορφωμένες οικολογικές κερκίδες, οι οποίες βρίσκονται στο φράγμα Πολεμιδιών και επευφημούσε και στήριζε όλους τους σκιέρ στην προσπάθειά τους. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η όλη εκδήλωση έμοιαζε σαν ένα μεγάλο πάρτι εφόσον υπήρχε μουσική και φαγητό.

Οι διεθνείς κριτές των αγώνων ήταν οι: Δήμος Αλεξόπουλος, Γιώργος Αλεξανδρής και Σταύρος Τσακιρίδης από Ελλάδα και ο Λάκης Αναστασίου από Κύπρο. Ο Τέλης Μπαλαής από Ελλάδα, συμμετείχε ως διεθνής πιλότος σκάφους ενώ ο Πέτρος Μάντη παρευρέθηκε ως Εθνικός κριτής. Στο σκάφος επίσης βρισκότανε ο Πέτρος Αθηνάκης ο όποιος βιντεογραφούσε τις προσπάθειες των αθλητών ούτως ώστε να μπορούν σε ζωντανό χρόνο οι κριτές να βλέπουν την προσπάθειά των σκιέρ-αθλητών.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι, Ανδρέας Κόκκινος, στο τέλος των αγώνων εφόσον ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης (KOA, RCB Bank, ΟΠΑΠ, LAPIN HOUSE, HARNEYS, O ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ) Καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε ειδική μνεία στην συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή Μαξίμ Ντικι και ως επιστέγασμα αυτών ήταν τα οχτώ (8) Νέα Παγκύπρια Ρεκόρ!!!

Επόμενοι στόχοι, είναι μία καλή παρουσία των αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣκι) στους Πανελλήνιους Αγώνες Θαλασσίου Σκι που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 24 &26/7/2016 στη λίμνη του Αγρινίου, καθώς και μια εξίσου καλή παρουσία των επίλεκτων αθλητών της Κύπρου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Θαλάσσιου Σκι, κάτω των 17 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Ρετσέτο της Ιταλίας μεταξύ 10 και 14 Αυγούστου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα