Ρομπότ Asimo: ο επίσημος προσκεκλημένος στο Science Picnic

05:15 31/5/2011 - Πηγή: PC Nea
O Asimo το ανθρωποειδές ρομπότ της Honda πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να παρευρεθεί στο Science Picnic, το πιο δημοφιλές επιστημονικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαρσοβία.

Το Science Picnic –διοργανώνεται για 13η φορά και είναι ένα μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές συναντήσεις στην Ευρώπη με συμμετοχή
από 250 επιστημονικά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο και περίπου 200.000 επισκέπτες.

Ο Asimo, στην πρώτη από τις πέντε προγραμματισμένες εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια του Science Picnic υποδέχθηκε τον Ιάπωνα πρέσβη Yuichi Kusumoto.

Ο Asimo πραγματοποίησε χειραψία με τον Ιάπωνα πρέσβη και στην προσπάθεια του να επιδείξει τις δυνατότητες του, του πρόσφερε ένα ποτό.

Εκτός από αυτή την επίδειξη ο ASIMO πραγματοποίησε άλλες τέσσερεις εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Επιστημονικού Συνεδρίου προσελκύοντας την προσοχή των επισκεπτών και κυρίως των μικρών του φίλων που ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να δουν πως θα είναι τα ανθρωποειδή ρομπότ στο άμεσο μέλλον.

Εκτός από την παρουσία στο Επιστημονικό Συνέδριο ο Asimo πραγματοποίησε άλλες δύο παρουσίασεις, μία στα Πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης και σε VIP προσκεκλημένους του Επίσημου Εισαγωγέα-Διανομέα της Honda στην Πολωνία.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα