Πώς έστελνε emails ο Osama bin Laden

13:16 16/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Σιγά-σιγά αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του Osama bin Laden στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε το email για να επικοινωνεί με τους υφιστάμενους του – αν και δεν είχε σύνδεση στο Internet από την μυστική οικία του.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης ενημέρωσε λεπτομερώς τους δημοσιογράφους για το πώς επικοινωνούσε ο Osama bin Laden
με τα άλλα μέλη της οργάνωσης του. Η αποστολή ενός μηνύματος ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Εκτός ο Laden έστελνε και e-mails.

Το αφεντικό το τρομοκρατών έγραφε τα emails του offline και τα έδινε σε έμπιστους couriers σε ένα USB stick. Αυτοί αναζητούσαν ένα επαρκώς απομακρυσμένο από την οικία Internet Café για να τα αποστείλουν. Εκεί αντέγραφαν το κείμενο στον browser και έστελναν τα mails. Tα εισερχόμενα emails γράφονταν πάλι στο USB sticks το οποίο και δινόταν αργότερα στο bin Laden.

Με αυτό τον τρόπο ο bin Laden κατάφερε να κρατήσει μυστική τη θέση από τους αμερικανούς. Οι αμερικανικοί πεζοναύτες κατάσχεσαν παραπάνω από 100 τέτοια USB sticks στα οποία βρήκαν πολυάριθμες διευθύνσεις mails και την ηλεκτρονική αλληλογραφία με διάφορα μέλη της al-Kaida.

ΠΗΓΗ: AP
Keywords
Τυχαία Θέματα