Ο θάνατος του Osama bin Laden κατέκτησε το Internet

14:11 2/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Όποιος μπήκε σήμερα το πρωί στο Internet θα είδε ένα θέμα να κυριαρχεί σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης: ο περισσότερο καταζητούμενος άνθρωπος του κόσμου, σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Μια είδηση που διαδόθηκε αστραπιαία στο Internet.
Ειδικά τα Twitter και Facebook υπερχείλισαν από αναφορές γι’ αυτό το συμβάν. Η αρχή έγινε στις 05:00 ξημερώματα Δευτέρας όταν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Dan Pfeiffer,
ανακοίνωνε ένα επικείμενο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου. Κάτι που φούντωσε τις φήμες.

Λίγο αργότερα ο Keith Urbahn, διευθυντής του γραφείου του πρώην Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Donald Rumsfeld, δήλωνε μέσα του Twitter ότι είχε πληροφορηθεί από έμπιστο άτομο το θάνατο του Osama Bin Laden. Αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για μια εκρηκτική αύξηση μηνυμάτων στο Twitter.

Έτσι πριν την επίσημη ανακοίνωση του γεγονότος, ο Osama bin Laden έγινε το νούμερο ένα topic στο Twitter (Trending Topic). Αργότερα άρχισαν να μπαίνουν στο χορό και τα μεγάλα online μέσα ενημέρωσης. Η Huffington Post διεκδικεί το ...έπαθλο για την πρώτη δημοσίευση του γεγονότος. Αλλά και τα κλασικά μέσα αντέδρασαν άμεσα. Οι New York Times σταμάτησαν την εκτύπωση του δευτεριάτικου φύλλου και άλλαξαν εντελώς τον τίτλο τους.

Το Facebook δεν μπορούσε να μείνει φυσικά απέξω. Το group "Osama bin Laden is DEAD" καταγράφει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες φαν.

Το συμπέρασμα είναι ότι το Twitter αντέδρασε ταχύτερα από όλα τα υπόλοιπα μέσα στη διάδοση, ενώ κανένα από τα υπόλοιπα μέσα δεν διέδωσε τόσο γρήγορα, τόσο επίκαιρα και σε τόσους πολλούς ανθρώπους την είδηση για το θάνατο του Osama bin Laden από ότι το Twitter.
Keywords
Τυχαία Θέματα