Η Sony Mobile ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους

06:54 18/11/2014 - Πηγή: PC Nea
Η Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) ανακοίνωσε μια μοναδική συνεργασία με τους διεθνώς καταξιωμένους φωτογράφους Greg Funnell, Ben Thomas και J.N. Silva, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα Sony Xperia™ Z3 ή Xperia™ Z3 Compact, για να αποθανατίσουν μία συλλογή εικόνων και να παρουσιάσουν τη δική τους αντίληψη της “τελειότητας”.

Οι εικόνες κάθε φωτογράφου θα αναδείξουν πώς η καθημερινότητα μπορεί να απαθανατιστεί και να γίνει
μια όμορφη φωτογραφία, τονίζοντας το μοναδικό στυλ του κάθε φωτογράφου, το οποίο συμπληρώνεται από τις δυνατότητες της κάμερας της σειράς Xperia Z3.

Το Xperia Z3 είναι η ναυαρχίδα της Sony Mobile και περιλαμβάνει τη βραβευμένη τεχνολογία Cyber-shot™ και Handycam™ της Sony. Σε συνδυασμό με την κάμερα 20.7MP με αισθητήρα εικόνας 1/2.3” Exmor RS, BIONZ επεξεργαστή μηχανής και φακό G 25 χιλιοστών, όπως επίσης και τη κάμερα υψηλής ευαισθησίας ISO 12800 – για πρώτη φορά διαθέσιμη σε ένα smartphone*, το Xperia Z3 επιτρέπει στους χρήστες να απαθανατίσουν την κάθε στιγμή με την υψηλότερη ποιότητα και με εκπληκτική λεπτομέρεια, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Κάθε φωτογράφος χρησιμοποίησε αυτές τις μοναδικές για την αγορά δυνατότητες του Xperia Z3, για να απαθανατίσει μια συλλογή από συναρπαστικές και όμορφες φωτογραφίες. Κάθε συλλογή έχει στόχο την ανάδειξη του “τέλειου”, σαν προέκταση στο κάλεσμα της Sony Mobile προς τους καταναλωτές να «Απαιτήσουν το Καλύτερο» από την εμπειρία τους με το smartphone. Οι τρεις συλλογές, αναδεικνύουν τα προηγμένα χαρακτηριστικά της κάμερας των smartphones σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στην προοπτική φωτογραφία και στη φωτογραφία αντίθεσης.

Η συνεργασία θα εγκαινιάσει επίσης και το Xperia Photo Academy – ένα online κέντρο φωτογραφίας, με οδηγό μαθημάτων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους χρησιμοποιώντας τα Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact της Sony Mobile.

Μια ματιά στο Λονδίνο μετά το σκοτάδι

Ο επαγγελματίας Βρετανός φωτογράφος Greg Funnell, ένας παθιασμένος εξερευνητής εικόνων, χρησιμοποίησε την κάμερα του Xperia Z3, η οποία συνοδεύεται από ISO 12800 sensitivity για εκπληκτικό φωτογραφικό αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να απαθανατίσει βράδυ, το μεγαλοπρεπές Λονδίνο. Οι εικόνες του Greg αναδεικνύουν το ευρύ φάσμα ικανοτήτων της κάμερας και τη δυνατότητά της να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο Greg σχολίασε, «Πολλές από τις δουλειές μου εστιάζουν στο να αιχμαλωτίσουν τη διάθεση και την ατμόσφαιρα – αρκετές φορές, υπό χαμηλό φωτισμό. Το Xperia Z3 λειτουργεί πολύ καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, επιτρέποντάς μου να τραβήξω με το κινητό μου, αυτό που προηγουμένως θα έπρεπε να τραβήξω με τη DSLR».

«Με την πανίσχυρη κάμερα του smartphone, έχω την ελευθερία να εξερευνώ τη ζωηρή νυχτερινή ζωή του Λονδίνου- απαθανατίζοντας την πόλη που ζωντανεύει με το σκοτάδι».

Η Μελβούρνη σε μινιατούρα

Μια καθιερωμένη μορφή του perspective photography- το “tilt shift” ταράζει τα νερά της βιομηχανίας δημιουργώντας κίνημα. Ο Αυστραλός φωτογράφος Ben Thomas έχει παρουσιάσει στο παρελθόν μια σειρά εικόνων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή στο project του: “Cityshrinker”.

Δουλεύοντας με τη Sony Mobile, ανέπτυξε την προσέγγισή του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της κάμερας του Xperia Z3 Compact, “Creative Effect” επιλέγοντας το εφέ “Miniature”, για να απαθανατίσει μια σειρά από εμβληματικά μνημεία στη Μελβούρνη και να τα μετατρέψει σε μικροσκοπικούς κόσμους, “παίζοντας” με έναν ενδιαφέροντα τρόπο με την προοπτική.

Ο Ben είπε, «Καθώς εμφάνιζα τις φωτογραφίες για το project “Cityshrinker”, χρησιμοποίησα τους ειδικούς φακούς tilt shift, για να δημιουργήσω το εφέ μινιατούρας και αν το σκεφτείς, είναι απίστευτο ότι κατάφερα να επιτύχω παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την κάμερα του Xperia Z3 Compact».
«Το smartphone τραβάει εύκολα φωτογραφίες και διαθέτει μια απλή διαδικασία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις τις δικές σου φωτογραφίες με το tilt shift εφέ. Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό το στυλ, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσει καθώς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι που είναι εντυπωσιακό οπτικά και ατελείωτα δημιουργικό».

Αντίθεση φωτισμού στη ζούγκλα του τσιμέντου

Ο J.N. Silva με βάση τη Νέα Υόρκη, χρησιμοποίησε το Xperia Z3 για να απαθανατίσει τις σκιές της πόλης μέσα από έντονο φως και αντίθεση, σύμφωνα με το ύφος του. Για τις λήψεις του ο J.N. παρατήρησε την αρχιτεκτονική, τις στέγες των κτιρίων και την τέχνη του δρόμου στη ζούγκλα του τσιμέντου. Το έργο του επίσης περιλαμβάνει και πορτραίτα Νεοϋορκέζων κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους στη πόλη.

Ο J.N. σχολίασε, «Η απίστευτη κάμερα του Xperia Z3 μου επέτρεψε να απαθανατίσω σε απόλυτη λεπτομέρεια μιας από τις πιο αγαπημένες και αναγνωρίσιμες πόλεις του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της λήψης, ήθελα να επικοινωνήσω την άποψή μου για την καθημερινότητα πάνω σε μια μητρόπολη που διαρκώς αλλάζει όψεις, απαθανατίζοντας την τεράστια κλίμακα και το μοναδικό φωτισμό που μπορεί να προσφέρει η Νέα Υόρκη, επιδεικνύοντας παράλληλα τα εντυπωσιακά, προηγμένα χαρακτηριστικά της κάμερας».

Xperia Photo Academy

Ως μέρος της πρωτοβουλίας της Sony Mobile για το Xperia Photo Academy, κάθε φωτογράφος έχει δημιουργήσει online μαθήματα, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες τους για να χρησιμοποιήσει τις κάμερες των Xperia Z3 και Z3 Compact στο έπακρο.

Το online κέντρο, προσφέρει γνώση και έμπνευση, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να γίνει πιο δημιουργικός τραβώντας φωτογραφίες με το smartphone τους. Οι εκκολαπτόμενοι ή οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν συμβουλές για το πώς να απαθανατίσουν καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, να πειραματιστούν με νέες μεθόδους αντίθεσης ή να γίνουν δημιουργικοί στη δημοφιλή τάση, perspective photography.

Μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα tips του κάθε φωτογράφου, ενώ σήμερα ο N. Silva, μοιράζεται τις δικές του συμβουλές στο Sony Mobile Facebook Page. Κάθε δεύτερη εβδομάδα, μία νέα συλλογή και σειρά από tips, θα διατίθεται στο Facebook page της Sony Mobile –αναδεικνύοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό στυλ φωτογραφίας.

Οι επίδοξοι φωτογράφοι μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στη Sony Mobile και να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα smartphone της σειράς Xperia Z3. Οι νικητές θα επιλέγονται μαζί με τους ίδιους τους φωτογράφους και οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέσω της σελίδα της Sony Mobile στο https://fb.sonymobile.com/global/xperia-photo-academy.

Οι συσκευές Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact είναι τώρα διαθέσιμες διεθνώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα