Ακολουθείτε μία στρατηγική Internet Marketing;

12:30 20/8/2014 - Πηγή: PC Nea
Αν και κάπως αργοπορημένα, ο Έλληνας επιχειρηματίας καταλαβαίνει ότι πρέπει να αρχίσει να επενδύει στο Internet Marketing - και όταν αναφέρομαι στο Internet Marketing, δεν εννοώ αποκλειστικά το SEO (την οργανική προώθηση μιας ιστοσελίδας).

Το internet έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε, μια σοβαρή επιχείρηση, χρειάζεται να έχει κάποιον που θα ασχολείται με την διαδικτυακή της παρουσία σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η οργανική προώθηση δεν αρκεί για να φέρει αποτελέσματα και πωλήσεις σε μία επιχείρηση.

Τι περιλαμβάνει το Internet Marketing;

Οργανική
προώθηση (SEO). Φυσικά το SEO δεν μπορεί να μην είναι μέρος μιας συγκεκριμένης καμπάνιας Internet Marketing. Άλλωστε, όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν στις μηχανές αναζήτησης προϊόντα ή υπηρεσίες πριν αγοράσουν. 3 στους 4 μάλιστα δεν περνούν καν στη δεύτερη σελίδα.
Business Blogging. Η χρήση του blog, ακόμα και για εταιρικές ιστοσελίδες, είναι πολύ σημαντική. Εταιρικές ιστοσελίδες που κάνουν συχνά χρήσιμα post στο blog τους, έχουν 70% περισσότερους επισκέπτες στις σελίδες τους.
Καμπάνιες PPC. Δυστυχώς δεν μπορεί μια ιστοσελίδα να κατατάσσεται στην πρώτη θέση για κάθε φράση που ψάχνει ο χρήστης. Γι’ αυτό τον λόγο μια σωστά δομημένη καμπάνια Adwords είναι ζωτικής σημασίας. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων από τέτοιες καμπάνιες φέρνει αποτελέσματα (τηλέφωνα, πωλήσεις, επαφές).
Social Media Management. Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου Έλληνα. Η επιχείρηση σας πρέπει να βρίσκεται στα Social Media. Να διατηρεί ζωντανά τα προφίλ, να απαντάει σε ερωτήσεις, να συνδέεται με χρήστες. Να αυξάνει το brand awareness.
Content Marketing. Τι είναι; Η παραγωγή και η διανομή ποιοτικού περιεχομένου (κειμένου, video, infographic κ.ο.κ) το οποίο «δημιουργεί σχέσεις» και κατευθύνει τους χρήστες σε ενέργειες. Χτίζει το όνομά μας σαν «αυθεντία» στον χώρο. Εντυπώνει στους χρήστες το μήνυμα ότι γνωρίζουμε καλά την δουλειά μας.
Affiliate Marketing Management. Affiliate Marketing είναι ένας τύπος Performance based Marketing και αφορά προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Το όφελος; Το προϊόν/η υπηρεσία σας βρίσκεται σε περισσότερες ιστοσελίδες. Το κόστος; Ένα ποσοστό εάν γίνει πώληση από ιστοσελίδα τρίτου.
Email Marketing. Χρησιμοποιώντας στοχευμένα emails προωθούμε προσφορές ή άλλου είδους μηνύματα. Είναι μία αρκετά αποτελεσματική μορφή marketing, αρκεί να χρησιμοποιείται με προσοχή.
Convertion Optimization. Με την χρήση του Convertion Optimization μετατρέπετε περισσότερους χρήστες σε πελάτες, απλά βελτιώνοντας την ιστοσελίδα σας. Γίνεται ανάλυση του τι βλέπει ο χρήστης, πόση ώρα μένει στην σελίδα, τι πατάει κ.ο.κ.

Τι κερδίζει η επιχείρηση;

Όπως αναφέραμε και στην αρχή αυτού του άρθρου, πολλοί επιχειρηματίες, είναι δύσπιστοι και δεν βλέπουν με καλό μάτι το Internet γενικότερα. Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δουλειά του ειδικού, να δείξει στον πελάτη στοιχεία που πιστοποιούν ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία του και να ξεκινήσουν στήνοντας μια οικονομική καμπάνια. Τα οφέλη που θα δει, μεταξύ άλλων, είναι:

Πωλήσεις. Το ζητούμενο για κάθε επιχειρηματία. Το να αυξήσει τα έσοδα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το Internet Marketing μπορεί να το πετύχει αυτό φέρνοντας στοχευμένους χρήστες στην ιστοσελίδα του επιχειρηματία - χρήστες που γίνονται πελάτες.
Αύξηση του brand awareness. Κάνοντας γνωστό το όνομα της επιχείρησης, δυναμώνοντας το, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσει κάποιος από εσάς, παρά από κάποιον ανταγωνιστή.
Νέες συνεργασίες. Το internet σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εδραιώσετε νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις συναφείς με το αντικείμενό σας.
Κατάργηση ορίων. Το internet δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά όρια. Μπορείτε να πουλάτε τα προϊόντα σας σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε «φυσικά» καταστήματα. Αν το προϊόν σας είναι τόσο δυνατό, μπορείτε να στοχεύσετε και σε ξένες αγορές, χωρίς όρια.
Μετρήσιμα αποτελέσματα. Μπορείτε να έχετε real-time αποτελέσματα των στρατηγικών που ακολουθείτε και στοιχεία για το πώς ανταποκρίνονται. Αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, το τροποποιείτε ή το καταργείτε.
Χρήματα. Ναι μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αυτό το όφελος, αλλά σε σχέση με το offline marketing, το internet marketing έχει μακράν μεγαλύτερο ποσοστό ROI. Μάλιστα, εσείς καθορίζετε πόσο θέλετε να επενδύσετε σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.

Μερικά παγκόσμια στοιχεία

Social Media

Το 63% των εταριών που χρησιμοποιούν τα social media έχουν δει αυξανόμενη επιτυχία στις στρατηγικές marketing – μεταξύ άλλων.
Οι B2B επιχειρήσεις, αυξάνουν τα έσοδα κατά 20% από τα social media.
Ο μέσος όρος του budget που δαπανάτε στα social media έχει αυξηθεί κατά 300% τα τελευταία χρόνια.
Πάνω από το 50% των marketers έχουν φέρει πελάτες στις επιχειρήσεις που εξυπηρετούν από το Facebook.

Blogging

Οι B2C εταιρίες οι οποίες αναρτούν συχνά άρθρα στο blog τους έχουν 88% περισσότερα leads κάθε μήνα σε σχέση με αυτές που δεν χρησιμοποιούν κάποιο blog.
Το 57% των marketers έχουν φέρει πελάτες από το blogging.
Εταιρίες που αναρτούν άρθρα στο blog τους έχουν 55% περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα τους.

Προώθηση Ιστοσελίδων

Το 89% των χρηστών του internet ψάχνουν online πριν αγοράσουν, ακόμα και αν αγοράσουν από κάποιο τοπικό κατάστημα εν τέλει.
Το 75% δεν πηγαίνει πέρα από την πρώτη σελίδα του Google.
Το 46% των αναζητήσεων έχει να κάνει με προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το 60% των clicks πάει στα πρώτα τρία αποτελέσματα.

Πόσο κοστίζει;

Αυτό, όπως ανέφερα λίγο πιο πάνω, το καθορίζετε εσείς. Μπορείτε, αν έχετε τον χρόνο και την διάθεση, να διαβάσετε και να εφαρμόσετε κάθε τακτική μόνος σας. Αυτό θα έχει πιο μακροπρόθεσμα οφέλη, αλλά το κόστος είναι ο χρόνος που θα επενδύσετε.

Από την άλλη, μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον που έχει ήδη επενδύσει χρόνο και χρήματα και έχει πλέον την εμπειρία να δημιουργήσει αποτελεσματικές καμπάνιες.

Όπως και αν αποφασίσετε να πορευτείτε, ξεκινήστε άμεσα… και καλές πωλήσεις!

Αναδημοσίευση από epixeiro.gr (Άρθρο του Παντελή Καρβουνόπουλου)
Keywords
Τυχαία Θέματα