H Xiaomi δέχτηκε αγωγή για παραβίαση πατέντας

14:54 10/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Δεν φαίνεται να είναι και τόσο πρόσφορο το έδαφος για την έλευση των νέων μη ανακοινωμένων Mi5 και Mi5 Plus της Xiaomi που περιμένουμε να δούμε από τις αρχές του νέου έτους και ο λόγος που δημιουργείται ήδη ένα αρνητικό κλίμα και «αμαυρώνει» την όλη εικόνα τους.
Αυτό οφείλεται στο ότι η Κινέζικη πρόσφατα εταιρεία κατηγορήθηκε από την Blue Spike
LLC πως παραβίασε την πατέντα 8.930.719 B2 με τίτλο «Data Protection Method and Device». Οι δραστηριότητες της Blue Spike περιστρέφονται γύρω από Address Space Layout Randomization (“ASLR”) λογισμικό, συστήματα και τεχνολογία.

Το έγγραφο και η κατάθεση αυτής της μήνυσης έγινε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ που έχει υπό την ευθύνη του την Ανατολική περιφέρεια του Τέξας και η εταιρεία Blue Spike ισχυρίζεται πως η Xiaomi παραβίασε την παραπάνω πατέντα και την χρησιμοποίησε χωρίς να έχει εξασφαλισμένη την απαιτούμενη άδεια σε μοντέλα όπως τα Xiaomi Mi 5/Mi5 Plus, Xiaomi Mi 4, Xiaomi Mi 4 LTE, Xiaomi Mi 4c, Xiaomi Mi 4i, Xiaomi Mi Note Plus, Xiaomi Redmi 1S, Xiaomi Redmi 2, Xiaomi Redmi 2 Prime, Xiaomi Redmi 2A και Xiaomi Redmi Note 2.

Ωστόσο από τα περίεργα στην όλη υπόθεση είναι πως εάν επισκεφθεί κανείς την επίσημη σελίδα της Blue Spike, δεν φαίνεται κάποιο προϊόν ή πελάτες, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως στο παρελθόν η εν λόγω εταιρεία είχε μηνύσει και άλλες γνωστές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Google και του Facebook, οπότε κανείς δεν είναι σίγουρος το τι θέλει να πετύχει και σε τι αποβλέπει. Έτσι, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι είναι άλλη μια εταιρεία στην κατηγορία των patent trolls.

myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα