Ericsson: πόσο σχετίζεται το ADSL με το ΑΕΠ;

18:21 9/12/2011 - Πηγή: PC Nea
Μια νέα έρευνα, που διενεργήθηκε από κοινού από την Ericsson (NASDAQ: ERIC), την Arthur D. Little και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Chalmers σε 33 χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ποσοτικοποιεί το μεμονωμένο αντίκτυπο της ταχύτητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, καταδεικνύοντας ότι ο διπλασιασμός της ταχύτητας ευρυζωνικότητας για την οικονομία οδηγεί στην αύξηση του ΑΕΠ
κατά 0,3%.
Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% στις περιοχές του ΟΟΣΑ είναι ισοδύναμη με $126 δις. Αυτό το μέγεθος, αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα έβδομο του μέσου ετήσιου ρυθμού αύξησης του ΟΟΣΑ κατά την τελευταία δεκαετία.

Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι ο επιπλέον διπλασιασμός της ταχύτητας μπορεί να αποφέρει αύξηση άνω του 0,3% (π.χ. ο τετραπλασιασμός της ταχύτητας ισούται με αύξηση 0,6% του ΑΕΠ).

Τόσο η διαθεσιμότητα της ευρυζωνικότητας και η ταχύτητα, αποτελούν ισχυρές κινητήριες δυνάμεις σε μια οικονομία. Πέρυσι, η Ericsson και η Arthur D. Little κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, για κάθε αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξάνεται κατά 1%.

Η ανάπτυξη αυτή προέρχεται από έναν συνδυασμό άμεσων, έμμεσων και παρακινούμενων επιδράσεων. Οι άμεσες και έμμεσες επιδράσεις παρέχουν ένα βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο κίνητρο για την οικονομία. Το παρακινούμενο αποτέλεσμα, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, είναι η πιο βιώσιμη διάσταση και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έως και το ένα τρίτο της αύξησης που αναφέρεται στο ΑΕΠ.

«Η ευρυζωνικότητα έχει τη δύναμη να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας υψηλότερη αποδοτικότητα για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και τους καταναλωτές», δήλωσε ο Johan Wibergh, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Δικτύων της Ericsson. «Διευρύνει τις δυνατότητες για πιο προηγμένες online υπηρεσίες, έξυπνες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, για telecommuting και telepresence. Στον τομέα της υγείας, για παράδειγμα, αναμένουμε ότι οι κινητές εφαρμογές θα χρησιμοποιηθούν από 500 εκατομμύρια ανθρώπους».

Κατά την εναρκτήρια ομιλία στο Broadband World Forum 2011 στο Παρίσι, ο Wibergh, δήλωσε σχετικά: «Αναμένουμε τεράστια αύξηση από την τρέχουσα εκτίμηση των περίπου 1 δις ανθρώπων με ευρυζωνική πρόσβαση σε περίπου 5 δισεκατομμύρια έως το 2016, περισσότεροι από τους οποίους θα διαθέτουν ασύρματη ευρυζωνικότητα. Η συνδεσιμότητα και η ευρυζωνικότητα, αποτελούν απλώς ένα σημείο εκκίνησης νέων τρόπων καινοτομίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης».

Ο Erik Almqvist, Επικεφαλής της Arthur D. Little, δήλωσε: «Έως σήμερα, υπήρχε έλλειψη ισχυρών στοιχείων διερεύνησης, αναφορικά με την επίδραση της ταχύτητας των ευρυζωνικών συνδέσεων για την οικονομία. Αυτή η μοναδική εμπειρική μελέτη, μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και άλλους φορείς σημαντικών αποφάσεων στην κοινωνία, να κάνουν πιο σωστές εμπορικές επιλογές και κινήσεις τακτικής».

«Τα αποτελέσματα έχουν προκύψει με βάση τις α
Keywords
Τυχαία Θέματα