«Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μουσείο»!

«Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μουσείο» σχολίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκαλώντας νέους κραδασμούς στην Ιπποκράτους. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι μουσεία. Τα κόμματα πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί και να ανανεώνονται. Δυστυχώς, εμείς το αφήσαμε και έγινε μουσείο. Και τώρα είναι ένα είδος προς επίσκεψη, είναι ιστορικό, τίποτα παραπέρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο ραδιόφωνο του Real.

Και πρόσθεσε: «Γι αυτό χρειάζεται, όπως πολύ
σωστά είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μια αναγέννηση και αναζωογόνηση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλάει «έξω από τα δόντια» για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν μεγάλο αντίκτυπο οι δηλώσεις του «μόνο σε αποικία ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι πάλι υποψήφιος για πρόεδρος», όταν μαινόταν οι παρασκηνιακές κινήσεις για απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχοίδης ήταν από τα πρώτα στελέχη που ζήτησε αλλαγή συμβόλων και ονόματος στο ΠΑΣΟΚ, πλήρη επανίδρυση και ανανέωση, από το 2000.

Η δήλωση για το «μουσείο ΠΑΣΟΚ» βάρυνε, πάντως, περισσότερο το κλίμα. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει προ ημερών ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει» προκαλώντας ερωτηματικά για τις προθέσεις του αφού δεν ο ίδιος δεν προλαβαίνει να κάνει αλλαγές και ανανέωση προ των εκλογών.

Πάντως οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους αποκαλούμενους «βαρώνους» της παράταξης και πιθανούς διεκδικητές της ηγεσίας μελλοντικά (Χρυσοχοίδης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) επιδεινώθηκαν δραματικά όχι μόνο εξαιτίας των ιστορικά χαμηλών ποσοστών στις εκλογές του Μαίου αλλά κυρίως μετά τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «δεν υπάρχουν επετηρίδες, ο επόμενος αρχηγός θα είναι 30άρης».
Keywords
Τυχαία Θέματα