Ομηροι στο Σαχέλ-Η Aqmi έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο

Η Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι τέσσερις Γάλλοι που απήχθησαν στο Νίγηρα πριν από επτά μήνες να ζητούν από το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ελέγχου των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

Στο διάρκεια τριών λεπτών και 36 δευτερολέπτων βίντεο εμφανίζονται οι Πιέρ Λεγκράν, Ντανιέλ Λαρίμπ, Τιερί Ντολ και Μαρκ Φιρέρ να διαβάζουν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο το ίδιο κείμενο:"Καλούμε
τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αλ-Κάιντα και να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Γιατί οι Γάλλοι στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν".

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προσκείμενη στους μεσολαβητές είχε αναφέρει ότι η Aqmi ζήτησε επίσης λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τέσσερις γάλλοι όμηροι ήταν σε μια ομάδα επτά ατόμων που απήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Αρλίτ του βορείου Νίγηρα.

Στις 24 Φεβρουαρίου, τρεις από τους ομήρους, μια Γαλλίδα, ένας από το Τόγκο και ένας από τη Μαδαγασκάρη, αφέθησαν ελεύθεροι.
Keywords
Τυχαία Θέματα