Ο ηγέτης της Χαμάς καταδικάζει το θάνατο του Μπιν Λάντεν!

Η Σαουδική Αραβία, γενέτειρα του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι ο θάνατός του "θα συμβάλει στην ενίσχυση" του διεθνή αγώνα "κατά της τρομοκρατίας". "Η Σαουδική Αραβία ελπίζει ότι η εξόντωση του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα θα αποτελέσει ένα βήμα προς την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στη διάλυση των πυρήνων της", αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε
το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι Σαουδάραβες "είναι ένας από τους λαούς που υπέφεραν πιο πολύ από τα εγκλήματα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης", προσέθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Από τον Μπιν Λάντεν, γιο πλούσιας σαουδαραβικής οικογένειας, αφαιρέθηκε το 1994 η σαουδαραβική του υπηκοότητα.

Παράλληλα στα Παλαιστινιακά Εδάφη ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ χαιρέτισε σήμερα την είδηση για το θάνατο του Μπιν Λάντεν, λέγοντας ότι είναι ένα "σημαντικό, μέγα γεγονός που αποτελεί ορόσημο", ενώ η Χαμάς καταδίκασε "τη δολοφονία ενός άραβα ιερού πολεμιστή".

"Το βλέπω ως ένα σημαντικό, μέγα γεγονός, που αποτελεί ορόσημο, που σηματοδοτεί το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου που ήταν αναμεμειγμένος στην τρομοκρατία και την καταστροφή", δήλωσε ο Φαγιάντ σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα.

"Ελπίδα μας είναι ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ σκοτεινής εποχής", προσέθεσε.

Η αντίδραση του Φαγιάντ, πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν των αρχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες καταδίκασαν το θάνατο του Μπιν Λάντεν και τον χαρακτήρισαν "δολοφονία".

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε σε δημοσιογράφους στην πόλη της Γάζας ότι η αμερικανική επιχείρηση που έγινε σε πακιστανικό έδαφος αποτελεί "τη συνέχιση των ωμοτήτων της αμερικανικής πολιτικής".

"Καταδικάζουμε τη δολοφονία ενός μουσουλμάνου ιερού πολεμιστή", σημείωσε ο Χανίγια.
Keywords
Τυχαία Θέματα