Νετανιάχου: Πρόκληση να στείλουν 'στολίσκο'

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα την ΕΕ να εμποδίσει την αποστολή ενός νέου στολίσκου με βοήθεια προς τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια αποστολή συνιστά "πρόκληση". "Είμαστε εν γνώσει μιας απόπειρας να σταλεί στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου ένας νέος 'στολίσκος' στη Γάζα. Δεν πρόκειται για ένα 'στολίσκο ειρήνης', αλλά για μια εσκεμμένη πρόκληση με στόχο να βάλει φωτιά στο μπαρούτι σ' αυτό το τμήμα του κόσμου", προειδοποίησε ο
Νετανιάχου.

"Πιστεύω ότι είναι προς το κοινό συμφέρον μας να ενεργήσουμε ώστε να σταματήσουμε ένα τέτοιο στολίσκο", συνέχισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στη διάρκεια γεύματος στην Ιερουσαλήμ με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ.

"Αυτοί που προσβλέπουν στην ειρήνη και την ηρεμία πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν αυτή την πρόκληση", υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου είχε ήδη ζητήσει την 1η Απριλίου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν να σταματήσει το στολίσκο που επιδιώκει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει με την ευκαιρία αυτή ότι μεταξύ των οργανωτών του στολίσκου που πρόκειται να κατευθυνθεί τον ερχόμενο μήνα προς τις ακτές της Γάζας, υπάρχουν "εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία, ο στόχος των οποίων είναι να προκαλέσουν μια ανάφλεξη".

Με το ταξίδι αυτό 15 σκαφών τα οποία μεταφέρουν ακτιβιστές από 25 χώρες πρόκειται να τιμηθεί η πρώτη επέτειος της επίθεσης που είχαν εξαπολύσει οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εναντίον ενός παρόμοιου, αλλά μικρότερου, στολίσκου αρωγής, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα