Να ενταθούν οι βομβαρδισμοί υποσχέθηκε ο Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποσχέθηκε στον ηγέτη των εξεγερμένων της Λιβύης Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ σήμερα ότι η Γαλλία θα εντείνει τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ένοπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι, ανέφερε ανακοινωθέν της προεδρίας.

Το ανακοινωθέν δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά
με το πώς θα κλιμακωθούν τα πλήγματα αυτά.

Μετά από τις συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων και την πρώτη του συνάντηση με το γάλλο πρόεδρο ο Άμπντελ Τζαλίλ είπε στους δημοσιογράφους ότι προσκάλεσε το Σαρκοζί να επισκεφθεί την ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη της Βεγγάζης.

Είπε επίσης ότι οι εξεγερμένοι δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στη Λιβύη ώστε ο επικεφαλής του κράτους να έρχεται στην εξουσία "μέσω της κάλπης, όχι πάνω σε ένα άρμα μάχης".

Η Γαλλία δεσμεύθηκε να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη για να βοηθήσουν τους εξεγερμένους, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουάν.

"Θα υπάρξει ένας μικρός αριθμός στρατιωτικών συνδέσμων με το εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να οργανώσουν την προστασία του άμαχου πληθυσμού", είπε ο Μπαρουάν στην διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει πρόθεση να σταλούν χερσαίες δυνάμεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συνδέσμων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10. Για "μικρό αριθμό" στρατιωτικών έκανε λόγο και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ σε χωριστές δηλώσεις της.
Keywords
Τυχαία Θέματα