"Καταστροφικές μεταβολές στην καταναλωτική συμπεριφορά"

"Να μπει ένα τέλος στο σφυροκόπημα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να προωθηθεί η λύση της αναπτυξιακής προοπτικής και όχι της πτωχευτικής αναδιάρθρωσης'' ζητάει το εμπόριο όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει σε δηλώσεις του σημειώνει ότι ο μετασχηματισμός της οικονομίας μας, η επανεκκίνηση της παραγωγής μας, η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, η αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου ελληνικού πλούτου, η μείωση των φορολογικών συντελεστών,
ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, η εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό την πίεση της βαθιάς ύφεσης, ούτε μέσα σε συνθήκες φτώχιας και συνεχίζει ότι: "η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει ένα μίγμα πολιτικής που θα ευνοεί τις μικρομεσαίες επενδύσεις, θα ενθαρρύνει το δυναμισμό των ιδιωτών και θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), ώστε να δημιουργήσουμε αυτό που όλοι επιθυμούμε, μια παραγωγική Ελλάδα».

Τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ότι το πλαίσιο της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής και ο οδικός χάρτης αναπτυξιακής προοπτικής απέχουν πολύ από την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τις δυνατότητες του μέσου Έλληνα να ανταποκριθεί σε επιπλέον μέτρα 26 δισ ευρώ. ''Ο στρατηγικός σχεδιασμός μόνο ως καταστροφικός μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού προβλέπει την αύξηση φόρων, την απόλυση εργαζομένων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, τη μείωση μισθών, την περικοπή επιδομάτων, την κατάργηση οργανισμών, την πώληση δημόσιας περιουσίας αντί της αξιοποίησής της, την εκχώρηση δικαιωμάτων, την εξάντληση της υπομονής μας, την υπέρβαση των αντοχών μας, την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, την παρέμβαση στην ποιότητα ζωής μας και την καταστροφή των ονείρων των νέων και των επόμενων γενεών''.

Η θέση της ΕΣΕΕ είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιονομικού νοικοκυρέματος θα είναι άγονη, εάν δε συνοδεύεται από ένα σαφές αναπτυξιακό πρόταγμα το οποίο θα υποστηρίζεται από αντίστοιχες πολιτικές δράσεις και θα κινείται στο πλαίσιο εξωστρέφειας ενός οικονομικού και κοινωνικού πατριωτισμού. Κρίσιμη σε αυτήν την προοπτική εκτιμάται ότι θα είναι η συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων προς μία κατεύθυνση συνδιαμόρφωσης ανεκτών για το κοινωνικό σύνολο προτάσεων. ''Η μικρή και μεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή και να ενισχυθεί ποικιλοτρόπως από τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που χρειάζεται είναι σιγουριά, αποφασιστικότητα, πολιτική βούληση και γνώση των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής πραγματικότητας, η οποία θα επιβάλλει και τους ζητούμενους προσανατολισμούς, ίσως προς την κατεύθυνση των αποφάσεων της Ιρλανδίας που επέλεξε τον συνδυασμό αύξησης μισθών και μείωσης φορολογίας ως αντίδοτο στην ύφεση'' τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση ο κ. Κορκίδης αναφέροντας τα εξής: το εμπόριο, λόγω της ιδιαίτερης θέσης του στην ελληνική οικονομική δομή, αφενός μεν βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης αφετέρου δ
Keywords
Τυχαία Θέματα