Η Βουλγαρία θέλει ένταξη στη ζώνη Σένγκεν

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήταν πάντα υπέρ της άμεσης εισόδου της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Αντόνιο Λόπεθ Ιστούριθ Ουάιτ μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στις Βρυξέλλες.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει η προσδοκία ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί, με θετικό για τη Βουλγαρία τρόπο, κατά τη διάρκεια της ουγγρικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

"Οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες που λαμβάνουν τις αποφάσεις θα πρέπει να επισκεφθούν τη Βουλγαρία προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι η χώρα είναι έτοιμη για τη ζώνη του Σένγκεν", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πείσει τη Γερμανία και τη Γαλλία, που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την προοπτική διεύρυνσης της ζώνης Σένγκεν.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος υπουργός σημείωσε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας του για την είσοδο στη ζώνη Σένγκεν έχει επιτευχθεί ένα επίπεδο προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεπερνά τις προσδοκίες καθώς και τα κριτήρια που είχαν τεθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Ο κ. Τσβετάνοφ είπε ακόμη ότι προετοιμάζεται μια συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας, στην Αθήνα, για ζητήματα που αφορούν τη ζώνη Σένγκεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα