Η μόνη οδός για έξοδο από την κρίση...

"Η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2012-2015, παραμένει ως η μόνη οδός για έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη", αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

"Ωστόσο παρά το ότι το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής έγινε δεκτό με ευνοϊκά
σχόλια από το ΔΝΤ και την ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου έξαρση της φημολογίας-αρθογραφίας περί της αναγκαιότητας αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους. Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας αξιοπερίεργης ταύτισης των ξένων με τους εγχώριους αρθογράφους, όπου οι ξένοι αναδημοσιεύουν ότι γράφουν οι εγχώριοι και στη συνέχεια οι εγχώριοι δημοσιεύουν ξανά τις δημοσιεύσεις των ξένων", αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας. Και προσθέτουν:"Αυτό είχε ως συνέπεια την ουσιαστική εκτόπιση της συζήτησης από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων και συνέβαλε στην εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου σε εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα. Στη συνέχεια, βέβαια, αυτό το ίδιο το γεγονός των υψηλών spreads χρησιμοποιείται ως απόδειξη για το ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο".

Στο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank αναφέρεται επίσης ότι: "η πράξη δείχνει ότι αυτές οι καθημερινές παρεμβάσεις, με προτάσεις για αθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, αποτελούν μηχανισμό εκφοβισμού των πολιτών και υποβάθμισης της αξιοπιστίας της χώρας και ιδιαίτερα του πολιτικού της συστήματος, καθώς συνεπάγονται απώλεια της εμπιστοσύνης για την πραγματική επιθυμία της Ελλάδος να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και για τη δυνατότητά της να εξέλθει αυτοδύναμα από την κρίση. Και όλα αυτά προτείνονται πριν δοθεί η δυνατότητα στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, το σχέδιο δηλαδή εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας που έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και από τους δανειστές της".
Keywords
Τυχαία Θέματα