Επενδυτικά σχέδια στη δράση "digi-content"

Εντάχθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης εντάξεων επενδυτικών σχεδίων στη δράση "Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (digi-content)", 148 επενδυτικά σχέδια από ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 18,37 εκατ. ευρώ τα οποία αξιολογήθηκαν επιτυχώς.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
και την εταιρία "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ". Παράλληλα, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση 75 επενδυτικών σχεδίων, και όπου απαιτείται έχουν αποσταλεί αιτήματα διευκρινίσεων προς τις επιχειρήσεις και αναμένονται οι απαντήσεις τους.

Ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που εντάσσονται αφορούν τη διανομή τίτλων εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω "έξυπνων" συσκευών κινητών επικοινωνιών (smartphones) & Διαδικτύου, την ηλεκτρονική διάθεση πολιτιστικού περιεχομένου μέσω smartphones καθώς και την προβολή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διάθεση εφημερίδων και τίτλων βιβλίων μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών smartphones και υπολογιστών-ταμπλέτων (tablet-pcs). Εγκρίθηκαν επίσης επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε ευρυζωνικές υπηρεσίες διάθεσης οπτικού ψηφιακού περιεχομένου κατόπιν αιτήσεως (on-demand), με δυνατότητες διάθεσης από πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και μετα-αναζήτησης.

Στο πλαίσιο της δράσης "digi-content" διατίθενται πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις που αφορούν στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου, μέσα από πολλαπλά κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από εθνικούς πόρους.

Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρίας "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digi-contentportal.digitalaid.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα