Χωρις συγκοινωνίες στην Αττική Παρασκευή και Σάββατο

Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου. «Χειρόφρενο» τραβούν αύριο και το Σάββατο οι αστικές συγκοινωνίες
καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στη Θεσσαλονίκη τα αστικά λεωφορεία και τις δύο ημέρες θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα του Σαββάτου.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο χώρο της ναυτικής εργασίας ή την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές ή εταιρικές συμβάσεις.

Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους, ενώ ανακοινώθηκε μια ακόμη περικοπή 7% με νομοσχέδιο, που προωθείται στη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΝΑΤ ονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και το ΤΕΕ .

Ο Ιατρικός Σύλλογοε Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Απεργούν επίσης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα