Αντιδράσεις από Ισπανία, Τουρκία, Ιράκ, Λίβανο και Πακιστάν

Η Ισπανία εξέφρασε μεγάλη ανακούφιση για την ανακοίνωση του θανάτου του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ανακοινώθηκε από τον ισπανό υπουργό Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα.

"Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση. Αλλά αυτός ο θάνατος δεν σημαίνει
το τέλος. Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας", είπε ο ισπανός υπουργός η χώρα του οποίου θρηνεί ακόμα τα 191 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Αλ Κάιντα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης το 2004.

-Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ικανοποιημένος από το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

"Άκουσα με μεγάλη ικανοποίηση τα νέα για το θάνατό του", είπε μιλώντας στον Τύπο από το αεροδρόμιο της Άγκυρας, λίγο πριν την αναχωρησή του για επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία.

"Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε θα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλον τον κόσμο", πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δήλωσή του αυτή αποτελεί απειλή κατά των τρομοκρατών.

Από την πλευρά του και ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμεντ Νταβούτογλου εξέφρασε ικανοποίηση για το θάνατο του τρομοκράτη και τόνισε: "Η Τουρκία που έχει υποφέρει πολλά από την τρομοκρατία, θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα με τη διεθνή κοινότητα στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας".

-Κατευχαριστημένος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιγιάρ Ζεμπαρί με την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν επισημαίνοντας ότι "χιλιάδες Ιρακινοί πέθαναν λόγω της ιδεολογίας του" .

"Όπως σχεδόν όλα τα κράτη στον κόσμο έτσι και εμείς είμαστε κατευχαριστημένοι που είδαμε το τέλος της ιδεολογίας και των πρακτικών του" Μπιν Λάντεν, είπε ο κ. Ζεμπαρί και συνέχισε:

"Οι Ιρακινοί υπέφεραν πολλά από τον άνθρωπο αυτό και την τρομοκρατική οργάνωσή του. Χιλιάδες Ιρακινοί δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν, χάθηκαν λόγω αυτής της ιδεολογίας του νεκρού πλέον τρομοκράτη".

Καταλήγοντας εκτίμησε ότι "η Αλ Κάιντα δεν θα χαθεί παρά το γεγονός ότι υπέστη ένα τεράστιο πλήγμα" με το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Αντιδράσεις από τον Αραβικό Σύνδεσμο, το Λίβανο και το Πακιστάν
Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα δήλωσε σήμερα ότι τα μέλη του Συνδέσμου ασπάζονται "μια ενιαία θέση κατά της τρομοκρατίας" και ζήτησε την αύξηση των προσπαθειών όλων για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Οι Αραβικές χώρες "δεν υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα ούτε και οποιαδήποτε μορφή βίας κατά πολιτών", επισήμανε ο κ. Μούσα σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αναγγελία του θανάτου του επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

-Από τη Βηρυτό ο ασκών χρέη πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι χαρακτήρισε σήμερα τον Μπιν Λάντεν "μελανό σημείο" στην ιστορία του Ισλάμ επειδή τοποθέτησε την θρησκεία "σε εχθρική θέση" έναντι άλλων πολιτισμών και πίστεων.

"Η ζημιά που προκλήθηκε από
Keywords
Τυχαία Θέματα