Ανακοινώσεις για την αστυνόμευση της Κρήτης

Tην ίδρυση τμήματος τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα, τμήματος Μεταγωγών, μίας νέας υπηρεσίας ΕΚΑΜ, καθώς και την επέκταση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Πέραμα Μυλοποτάμου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, σήμερα από το Ηράκλειο μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με θέμα την αστυνόμευση της Κρήτης.

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε και την προμήθεια
υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ΕΣΠΑ.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, βουλευτές της Κρήτης, αντιπεριφερειάρχες Κρήτης και δήμαρχοι. Επίσης πήραν μέρος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικος Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης.

Ο κ. Οθωνας ανακοίνωσε την ίδρυση της Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα, μιας νέας υπηρεσίας τροχαίας αστυνόμευσης του βασικού οδικού δικτύου της Κρήτης, που όπως είπε θα υπάγεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός, συντονισμός και διαχείριση των θεμάτων τροχαίας αστυνόμευσης επί του οδικού άξονα που ενώνει το Καστέλι Κισσάμου με τη Σητεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα αυτή υπηρεσία θα έχει ως έδρα της το κτήριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Λαππαίων, σημερινού Δήμου Ρεθύμνου, στην Επισκοπή Ρεθύμνης .

Η δεύτερη αστυνομική υπηρεσία που ανακοίνωσε, είναι η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα - ΕΚΑΜ Κρήτης με σκοπό τη μόνιμη και διαρκή παρουσία στο νησί μας μιας ομάδας υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ταχείας επέμβασης και διαχείρισης σοβαρών και κρίσιμων περιστατικών.

Πρόκειται όπως είπε, για μια αποκεντρωμένη δομή της κεντρικής υπηρεσίας ΕΚΑΜ και υπαγόμενη απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ΕΚΑΜ Κρήτης ανέφερε θα στελεχωθεί από προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, έτσι ώστε να αποτελέσει μαζί με τις άλλες ειδικές υπηρεσίες και ομάδες, ένα πολύτιμο και ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παραβατικότητας, εγκληματικότητας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα ο ο κ. Οθωνας διευκρίνισε ότι η ίδρυση αυτής της νέας υπηρεσίας, δεν επηρεάζει τη διατήρηση της υπάρχουσας σήμερα Ομάδας Ειδικών Αποστολών, η οποία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται υπό της διαταγές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης και της οποίας μάλιστα τον εξοπλισμό και τα διατιθέμενα μέσα αναβαθμίζονται.

Ακόμη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ιδρύεται Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου Κρήτης, με στόχευση την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και μεταγωγή κρατουμένων

Επίσης ανακοίνωσε ότι, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα λειτουργήσει μονάδα δίκυκλης αστυνόμευσης στο Πέραμα πρωτεύουσα της επαρχίας Μυλοποτάμου.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως για τη στελέχωση τω
Keywords
Τυχαία Θέματα