Ξεμπρόστιασμα του Yale

17:55 1/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οι σεξιστικές επιθέσεις που διαπράττουν σπουδαστές του Yale κατά των φοιτητριών...
πρόκειται να απασχολήσουν το υπουργείο Παιδείας. Δεκαέξι φοιτητές καταγγέλλουν το πανεπιστήμιο για αδράνεια. Δείτε βίντεο από περιστατικό που σημειώθηκε έξω από την εστία φοιτητριών


Μετά την καταγγελία που κατέθεσαν δεκαέξι σπουδαστές του Yale
για αποτυχία του πανεπιστημιακού ιδρύματος να αποτρέψει επιθέσεις σεξιστικού χαρακτήρα, ανακοινώθηκε η διενέργεια σχετικής έρευνας από τις αρμόδιες αρχές.
Στην καταγγελία εξιστορείται η αδιαφορία του Yale σε μία μακροχρόνια τάση σεξιστικών επιθέσεων, με τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται στις 13 Οκτωβρίου 2010, όταν μία ομάδα φοιτητών της αδελφότητας DKE (Delta Kappa Epsilon) φώναζε έξω από το μέρος όπου βρίσκονται οι πρωτοετείς φοιτήτριες "Όχι σημαίνει ναι! Ναι σημαίνει πρωκτικό".


 Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στη λίστα που συντάχτηκε από φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2009 και κατέτασσε "αριθμητικά" 53 φοιτήτριες  ανάλογα με το πόσες μπίρες θα έπρεπε να καταναλώσουν για να συνευρεθούν μαζί τους ερωτικά.
Λίγους μήνες νωρίτερα, ομάδα φοιτητών της αδελφότητας Zeta Psi συγκεντρώθηκε έξω από τον κοιτώνα φοιτητριών του Yale, κρατώντας χαρτιά που έφεραν το σύνθημα "Σας αγαπάμε Yale Sluts", μη διστάζοντας φυσικά να απαθανατίσουν το "κατόρθωμά" τους.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν το Yale για αποτυχία αντιμετώπισης του φαινομένου, επικαλούμενοι το Title X που υποχρεώνει όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να παρέχουν επαρκή καθοδήγηση και υποστήριξη σε φοιτητές που καταγγέλλουν επιθέσεις.
Είναι ευρέως γνωστό πως τα περιστατικά αυτά αποτελούν παράδοση των φοιτητών αδελφότητας του Yale, με τους αρμοδίους να κάνουν τα στραβά μάτια, καθιστώντας ουσιαστικά εαυτούς συνενόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα