Βουλευτής άναψε... χόρτο μέσα στο κοινοβούλιο!

21:22 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Γιάνους Πάλικοτ, πρόεδρος ενός αριστερού, αντικληρικού κινήματος που φέρει το όνομά του, άναψε ένα στικάκι με άρωμα...
μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με σκοπό να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.

«Είναι χόρτο», είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο του στη Δίαιτα, ανάβοντας το στικάκι που περιείχε μαριχουάνα.

Την περασμένη άνοιξη η Πολωνία τροποποίησε το νόμο περί ναρκωτικών, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών την απόφαση αν θα διώκουν ή όχι όσους συλλαμβάνονται έχοντας στην
κατοχή τους μικρή ποσότητα ουσιών.

Πάντως ο νόμος ορίζει ότι η κατοχή ναρκωτικών, ανεξαρτήτως ποσότητας, απαγορεύεται. Ο Πάλικοτ υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος παραμένει πολύ αυστηρός και θεωρεί μειονέκτημά του ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποφασίζουν κατά περίπτωση πότε θα δικάζεται κάποιος. Το κόμμα του κατέθεσε σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο αποποινικοποιείται η χρήση μαριχουάνας.

Η ανακοίνωσή του ότι θα «ανάψει χόρτο» έθεσε σε συναγερμό την υπηρεσία ασφαλείας του κοινοβουλίου, η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση στο κτίριο στους ακτιβιστές του κινήματος «Ελεύθερη Κάνναβη», τους οποίους είχε προσκαλέσει το κόμμα.

«Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία σε ό,τι αφορά στη χρήση μαριχουάνας. Κάποιος είπε ότι θα καπνίσει ένα τσιγαριλίκι και κάλεσαν τις δυνάμεις της τάξης, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα», ξέσπασε ο Πάλικοτ.
Keywords
Τυχαία Θέματα