Το κονιάκ του Ναπολέοντα

17:02 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Φαν ντερ Μπουντ ήταν πάντα μια οικογένεια συλλεκτών... Ξεκίνησε το 1880, μαζεύοντας στο σπίτι τους στην Ολλανδία μπουκάλια από σπάνια κονιάκ και άλλα ποτά.
Σήμερα, η συλλογή αριθμεί 5.000 φιάλες και είναι προς πώληση.

Ο Μπέϊ Φαν ντερ Μπουντ, έμπορος αντικών (τι άλλο θα ήταν;) αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί την πλουσιότατη κάβα των προγόνων του.

Μεταξύ των μπουκαλιών που έχει στην κατοχή του είναι και το (θεωρούμενο ως) μοναδικό εναπομείναν μπουκάλι με κονιάκ που είχε ο Μέγας Ναπολέων και χρονολογείται από το 1795! Μόνο του κοστίζει γύρω στις 150.000 ευρώ αλλά ο Φαν ντερ
Μπουντ δεν το πουλάει χωριστά.

Αν κάποιος θέλει να πιεί το ίδιο κονιάκ με τον μεγάλο στρατηγό θα πρέπει να πληρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να πάρει στην κατοχή του όλη τη συλλογή.

Ο Ολλανδός έμπορος στοχεύει να βρει κάποιον μεγιστάνα από τη Ρωσία ή την Κίνα που θα θέλει να πληρώσει το ποσό αυτό και να εντυπωσιάζει όλους τους φίλους και γνωστούς του με την κάβα του.

Ο σκοπός του πωλητή πάντως είναι ο αγοραστής να διατηρήσει την συλλογή άθικτη και να μην αρχίσει να αδειάζει το περιεχόμενο. Πράγμα που δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς αφού αν κάποιος πληρώσει ένα τέτοιο ποσό για ποτά θα θέλει και να τα απολαύσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα